Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Kakvo je trenutno stanje na cestama? Iz HAK-a poručuju: "Imamo prohodne pravce prema Dalmaciji i obrnuto za osobna vozila"

Aktualno Galerija Andrej Prosoli, HAK - 2 Andrej Prosoli, HAK - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Prosoli, HAK - 1 Andrej Prosoli, HAK - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vanja Margetić Vanja Margetić Foto: DNEVNIK.hr Kaos u prometu - 1 Kaos u prometu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Kaos u prometu - 2 Galerija 1/6 >>
Nakon više od 24 sata, vrlo polako dolazi do normalizacije prometa, zasad isključivo za osobna vozila između Dalmacije i unutrašnjosti. Iz Informativnog centra HAK-a javio se reporter Dnevnika Vanja Margetić.

Telefoni u Informativnom centru HAK-a neprestance zvone: vozači se raspituju, traže informacije, prizori s ceste su uistinu nevjerojatni - zima je pokazala zube.

Pročitajte i ovo Snijeg kod Splita - 3 Dalmacija u bijelom Nekoliko centimetara snijega - kaos na cestama! Prognostičar Ivan Čačić otkriva gdje će i kada pasti još snijega Snijeg na cesti Nevrijeme u cijeloj zemlji Zimski uvjeti na cestama: Upozorenja iz HAK-a, snijeg stvarao probleme i u Dalmaciji

Andrej Prosoli iz HAK-a istaknuo je kako je preporuka i dalje da se ne kreće na put, s obzirom na loše vremenske uvjete. "Malo su uvjeti bolji nego jutros, ali preporuka iz HAK-a i dalje je da se ne kreće na put ako se ne mora. Svi oni koji kreću na put, neka dobro provjere informacije o stanju na cestama, koje se mijenjaju iz minute u minutu", kazao je Prosoli.

Naveo je i da ako se kreće na put, nikako to ne bi smjeli učiniti bez zimske opreme, a treba uzeti i dovoljno tekućine te nešto hrane

"Najčešća su pitanja onih koji nas zovu - kada će se otvoriti prometnica i kada će biti prohodna za određene skupine vozila. Sve te informacije mi dobivamo od cestara, a kako se mijenja situacija, tako i mi mijenjamo na našim stranicama. Treba dobro pratiti informacije i dobro se pripremiti. U ovim trenucima i dalje ima dosta problema, a najviše ih imaju vozači teretnih vozila", rekao je Prosoli.

"Najgore je ako se ostane u nekom snježnom zapuhu ili nanosu snijega. Onda se zove GSS ili Centar 112, vatrogasce i sve ostale dežurne službe. Uz zaista velike napore zimskih službi, u ovom trenutku imamo prohodne pravce prema Dalmaciji i obrnuto za osobna vozila, autocestom se može u smjeru juga - naravno, osobnim vozilom uz zaista dobru zimsku opremu, a u smjeru unutrašnjosti može se Jadranskom magistralom preko Senja pa na Žutu Lokvu. Puno je bolja situacija prema Rijeci, u jutrošnjim satima je bilo puno gore..  

Zimska oprema neka je do travnja u automobilu, jer iznenadne situacije su itekako moguće. 

Više o stanju na cestama pratite >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene