Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poništen natječaj

Za obnovu pruge stigla ponuda 47 mil. eura skuplja od predviđene cijene?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HŽ Infrastruktura je u utorak poništila natječaj za građevinske radove na obnovi i izgradnji drugog kolosijeka pruge Dugo Selo-Križevci.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je u srijedu u da je drugi natječaj za odabir izvođača radova na pruzi Dugo Selo-Križevci propao zbog previsoke cijene i uzimanja tvrtke Pružne građevine za podizvođača.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić zbog govora o izborima upozoren na prostačenje u Saboru Prostote u Saboru VIDEO "To je sad stvarno malo previše": Pala psovka za govornicom, zastupnik ne vidi ništa sporno Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača

HŽ Infrastruktura je u utorak poništila natječaj za građevinske radove na obnovi i izgradnji drugog kolosijeka pruge Dugo Selo-Križevci, projekta sufinanciranog fondovima EU, a razlog poništenja su nezadovoljavajuće ponude pristigle na natječaj.

"U drugom krugu natječaja bile su samo dvije ponude, od kojih je jedan bila skuplja za 47 milijuna eura od predviđene cijene i nije mogla biti prihvaćena, a drugi ponuđač uzeo je za podizvođača Pružne građevine, što je suprotno propisima EU-a, izjavio je Hajdaš Dončić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".

Pojasnio je da su Pružne građevine u vlasništvu HŽ Infrastrukture i po propisima EU-a ne mogu biti jedan od izvođača radova, kani li se te radove dijelom platiti sredstvima EU-ovih fondova.

'Ovoliko zla nisu radili ni Turci!'

HŽ Infrastruktura sad ima pravo po skraćenom postupku, koji traje 45 dana, provesti natječaj, i to će i učiniti, kaže Hajdaš Dončić.

U vezi odustajanja od davanja autocesta u koncesije, podsjetio je da je odluka Vlade iz 2012. godine bila da se provede postupak monetizacije javnog duga nad tvrtkama Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ). To znači, dodaje, da Vlada nije odustala od monetizacije javnog duga nego da je sada u igri "model B", odnosno inicijalna ponuda dionica (IPO).

Ona je, po ministrovim riječima, također svojevrsna koncesija unutar koje bi tvrtka HAC ONC bila u 51-postotnom vlasništvu privatnih dioničara.

Na pitanje kako Vlada može osigurati da ti dioničari budu hrvatski građani i domaći mirovinski fondovi, odgovara kako se u prvom krugu IPO-a prednost smije dati hrvatskim građanima i tvrtkama sa sjedištem u Hrvatskoj, a da se u sljedećim krugovima mogu javiti i drugi. Hajdaš Dončić ocjenjuje da bi se IPO, "uz malo sreće", mogao organizirati u roku šest mjeseci. Ističe da će se trošarine na gorivo morati povećati, bez obzira uspije li IPO ili ne.

Hajdaš Dončić je kazao i da bi natječaj za gradnju Pelješkog mosta mogao biti raspisan u lipnju, srpnju ili kolovozu te da za takve velike projekte treba osigurati izvor domaće komponente financiranja, nepokrivene EU-ovim fondovima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene