Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed protiv...

'Ovoliko zla nisu radili ni Turci!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvjestotinjak radnika Hrvatskih željeznica (HŽ) jutros je na splitskom željezničkom kolodvoru započelo javni prosvjed zbog najave ukidanja dvaju noćnih željezničkih linija iz Splita u Zagreb i obratno.

Prosvjednici su noseći transparente na kojima je pisalo "Pruga koja život znači", "Vlak nije privilegija nego potreba", "Čime će sada divojka iz mog mista", te "Ovoliko zla nisu radili ni Turci" pozvali Upravu HŽ-a da povuče odluku o ukidanju od 1. listopada dva noćna vlaka koji prometuju na liniji Split-Zagreb-Split.

Pročitajte i ovo Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

Željezničari tvrde da će zbog toga izgubiti 30 posto radnih mjesta, a potporu su im u Split došle dati i kolege iz Gračaca.

Ukidanjem linija uštedjet će se 80 milijuna kuna, na nekima se vozi svega tri putnika!

Ante Lojić iz Sindikata strojovođa Hrvatske rekao je da će ukidanjem te linije gravitacijsko područje koje obuhvaća oko 900.000 stanovnika ostati bez najprikladnijeg prijevoza do Zagreba.

"Ti se vlakovi ne mogu ni na jedan razuman način opisati nerentabilnim jer uz svu poznatu nebrigu željezničkih kompanija ostvaruje značajne prihode, koji čine najmanje 50 posto prenapuhanih troškova. Ti su vlakovi izravna veza Dalmacije s EU jer turisti dolaskom u Zagreb ne završavaju putovanje nego ga nastavljaju dalje", izjavio je Lojić.

Prosvjednici su pisane zahtjeve predali Upravi HŽ-a, a zatim su kroz grad otišli pred Županiju, nakon čega će doći i kod splitskoga gradonačelnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene