Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjera Državnog inspektorata

HAC: Zapošljavanja preko veze od osnivanja nove uprave?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni inspektorat ulazi u Hrvatske autoceste provjeriti je li nedavno zapošljavanje direktora provedeno po zakonu, ima li nepotizma i dijeljenja poslova preko veze.

U javnost je posljednjih dana procurio niz informacija o sumnjivim zapošljavanjima u vrhu HAC-a otkako je zasjela Uprava koju je odabrala Vlada Zorana Milanovića. Uprava HAC-a očitovala se nadležnom ministru Zlatku Komadini, ali provjere neće stati na tome.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

U Hrvatskim autocestama tvrde da do čistke direktora nije došlo kako bi u fotelje zasjeli između ostalih i prijatelji ministra financija Slavka Linića.

U nadležnom ministarstvu koje je zbog svega tražilo očitovanje, novoj Upravi koju su postavili vjeruju. No ipak je pozvan državni inspektorat da provjeri zakonitost novih imenovanja za koja nije bilo ni javnih ni internih natječaja.

>> Ljuti mještani ne daju zemlju HAC-u: 'Plati pa gradi!'

'Ovisno od rezultatima inspekcije kad ih dobijemo, mi se nadamo već sutra prekosutra. Tada će mo postupiti ili nećemo postupiti', kaže Zdenko Antešić, zamjenik ministra prometa.

U HAC-u demantiraju i prozivke da su novi direktori u sukobu interesa zbog rodbinskih ali i poslovnih veza s tvrtkama koje obavljaju radove za državnu tvrtku. U ocjenu moralnosti novih imenovanja u ministarstvu se ne žele upuštati.

'Ova uprava Hrvatskih autocesta je dobila mandat od ovog ministarstva da jednu tvrtku koja je bila sinonim za krađu i korupciju u bivšoj Vladi pretvori u jednu normalnu tvrtku koja će svome vlasniku donositi čak i dobit', kaže Antešić.

Nova HAC-ova Uprava poručuje da će za nekoliko dana završiti analizu po njima spornog poslovanja smijenjenih direktora. Posla bi kažu mogla opet imati i policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene