Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Stisnula ih Državna komisija

HAC će poništiti natječaje za Doli-Dubrovnik i kemijske WC-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske autoceste (HAC) objavile su danas da će, temeljem rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, poništiti dva javna nadmetanja - za zaštitu postojećih instalacija na dionici Doli-Dubrovnik na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik i za najam kemijskih WC-a.

'Hrvatske autoceste d.o.o. objavit će odluke o poništenju navedena dva javna nadmetanja, temeljem rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave', priopćeno je iz HAC-a. Prema tom priopćenju, Državna je komisija potvrdila da ponude dviju tvrtki koje su se žalile na te natječaje nisu odgovarale odredbama dokumentacije iz natječaja, ali su u kontroli izvan zahtjeva iz žalbi utvrđene nepravilnosti u sastavljanju troškovnika dokumentacije za nadmetanje. Iz HAC-a podsjećaju da su se na dva natječaja žalile tvrtke Montmontaža-Plinovodovod d.o.o. i Iliric-DSW d.o.o. tražeći da se odaberu njihove ponude za zaštitu instalacija odnosno najam kemijskih WC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ali nemaju svi iste mogućnosti Hrvatska pamet, europski novac: Zaposlili su trostruko više radnika, a više od 90 posto proizvoda izvoze Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a

>> 'HAC je instrument za slanje našeg novca u čudne džepove'

'Na nadmetanju za zaštitu postojećih instalacija na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik ponuda Montmontaže-Plinovodovod nije odgovarala odredbama dokumentacije za nadmetanje, te ju je HAC sukladno članku 84. stavku 1. točki 7. Zakona o javnoj nabavi morao isključiti jer je prilikom pregleda i ocjene ponuda utvrđeno da navedeni ponuditelj nije u cijelosti popunio troškovnik', objašnjavaju iz HAC-a i dodaju da je to 'potvrdila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave u obrazloženju svog rješenja'. Vezano uz nadmetanje za najam kemijskih WC-a, iz HAC-a ističu da su od pristigle tri ponude isključili tvrtku Iliric-DSW 'koji nije dokazao svoju sposobnost te je njegova ponuda neprihvatljiva sukladno članku 84. stavku 1. točki 3. Zakona o javnoj nabavi'. To je također, kako navode, u postupku rješavanja žalbe navedenog ponuditelja potvrdila Državna komisija.

'Međutim, Država komisija za kontrolu postupaka javne nabave po službenoj je dužnosti provela kontrolu ovih postupaka javne nabave i izvan zahtjeva iz žalbi. Utvrđene su nepravilnosti u sastavljanju troškovnika dokumentacije za nadmetanje, pa su nadmetanja poništena', zaključuje se u priopćenju HAC-a. Kako su nedavno objavili mediji, HAC je na natječaju vezanom za dionicu Doli-Dubrovnik izabrao tvrtku Dalekovod čija je ponuda od 43,4 milijuna kuna, kako su objavili mediji, bila skuplja za čak 16 milijuna kuna od ponude Montmontaže-Plinovod (27,3 milijuna kuna). Ta je ponuda, kako je objavljeno, odbijena iz formalnih razloga, jer su u dokumentaciji izostavljene jedinične cijene za dvije vrste poslova. Na natječaj za najam kemijskih WC-a odabrana je pak ponuda njemačke tvrtke TOI-TOI, a na natječaj su se bile još javile i dvije domaće tvrtke - Magrad i Iliric. Ponuda Ilirica odbijena je iz formalnih razloga uz ostalo, kako su objavili mediji, i zato što nisu dostavljene kod javnog bilježnika ovjerene preslike dozvola za dezinsekciju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene