Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukoliko želi kredite

HAC će morati otpustiti radnike na naplatnim kućicama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko HAC od EBRD-a želu dobiti kredite, morat će provesti znatne promjene koje uključuju i otpuštanje radnika na naplatnim kućicam,a čiji je rad skuplji od prometa ostvarenog od cestarina.

Banke traže da se naplata cestarina i održavanje autocesta izdvoje iz HAC-a u dvije posebne tvrtke te da se tako poboljša poslovanje tih dviju djelatnosti, piše Večernji list. Banke traže i da HAC počne sa  uvođenjem sustava beskontaktne naplate, pogotovo na manjim prometnim naplatnim kućicama gdje se dogođa da je skuplji rad blagajnika od prometa koji se ostvari od cestarina.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

>> HAC radnicima isplatio uskrsnice vrijedne 3 milijuna kuna

Večernji list piše da je izgledno i uvođenje vinjeta. Naime, od 3000 zaposlenika HAC-a njih 900 radi na naplatnim kućicama, a njihove plaće s dodacima za smjenski rad i rad na blagajnama iznosi oko 7000 kuna. Iz HAC-a kažu kako je još prerano raspravljati o uvjetima koje od njih traže banke, no potvrdili su da EBRD i EIB zaista postavljaju neke od navedenih uvjeta.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene