Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozači oprez

Gužve na cestama: Krećete na put? Na ovo trebate pripaziti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužih čekanja ima na izlazu iz zemlje, najveća su na graničnom prijelazu Rupa gdje je kolona u subotu bila i do 7 kilometara dok je na graničnom prijelazu Macelj kolona vozila bila duga i do 5 kilometara.

Prometni kolaps uzduž Hrvatske obilježio je subotu. Pretposljednji vikend u kolovozu za mnoge je označio odlazak s mora, a time su zabilježene i kilometarske kolone na gotovo svim prometnicama.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore

Kamo god krenuli, kilometarske kolone. Kod graničnog prijelaza Kaštel bio je potpuni čep, a u koloni se vozilo satima. Nešto manje, čekalo se i na ulaz u kišni Zagreb gdje su se pred Lučkom automobili gomilali u 15 kilometarskoj gužvi.

Novi prometni val na ulazu u Hrvatsku iz Srbije: Kamioni stoje 15 sati

Da sezona još nije gotova i da je ostalo turista najbolje se vidi po splitskoj trajektnoj luci. Svi brodovi su u pogonu. Najgušći promet na relaciji Split - Brač. 'Možemo reći da je današnji dan primjeren turističkoj sezoni i vremenu predzadnjeg vikenda u osmom mjesecu', rekao je Ante Mrvica, koordinator Jadrolinije.

Procjenjuje se da će samo tijekom ovog vikenda preko luke proći oko 45 tisuća putnika.

Gusto je tijekom subote bilo i na aerodromima. 25 tisuća putnika zabilježeno je u splitskoj zračnoj luci u oba pravca. Karte se traže za sve destinacije, a gosti koji su napuštali Hrvatsku su oduševljeni. 'Jako lijepo. Vidjeli smo Split, Trogir, Dubrovnik, planinu Biokovo, impresionirani smo', rekla je gošća iz Švedske.

Zračna luka Split milijuntog putnika davno je izbrojala, sad ruše stare rekorde.

'Nastavljamo trend porasta. Kolovoz prati povećanje broja putnika od 11 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine', rekao je Mate Melvan iz Zračne luke Split.

Po završetku kolovoza - znat će se i konačni podaci koliko je domaćih i stranih gostiju u špici sezone posjetilo našu zemlju.

SNIMKE IZ ZRAKA Ovako izgledaju gužve na hrvatskim cestama

A na većini cesta u Hrvatskoj promet je i dalje povećan, no većih zastoja i gužvi nema.

Dužih čekanja ima na izlazu iz zemlje, a najveća su na graničnom prijelazu Rupa.

'Kolnici su mokri i skliski u cijeloj zemlji, pa uslijed kiše postoji mogućnost odrona zemlje i kamenja stoga valja pripaziti na ceste u gorskim područjima. Potrebno je i održavati razmak između vozila te ga prilagoditi uvjetima pojačanog prometa. Kod jačih pljuskova i kiše vozači motornih vozila, bez obzira na ljetno računanje vremena, obavezni su voziti sa dnevnim ili kratkim svjetlima', savjetovao je Irvin Filipović, HAK.

Nedjeljno jutro što se tiće prometa u hrvatskoj bi trebalo proteći bez većih gužvi, a onda, popodne slijedi još jedan val vozila, a s njime kolone i čekanja.

'Tijekom nedjelje poslijepodne biti će pojačan promet u smjeru unutrašnjosti. Savjetujem da oni koji kreću na put da odaberu jutro za putovanje. Te će se gužve najviše osjetiti kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu s autoceste A1 prema Zagrebu. Vozače molimo neka imaju dovoljno strpljenja još jedan do dva vikenda', dodao je Filipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene