Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više policije nego prosvjednika

Grubišić: Gay parada nije uspjela!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni zastupnik Ivan Grubišić rekao je za Gay pride u Splitu da parade nisu način rješavanja problema.

Za splitski Gay Pride je rekao kako na njemu nije sudjelovao, no da parade nisu način rješavanja problema. U Splitu je bilo više policije nego prosvjednika, pa ta parada nije bila svečana povorka ljudskih prava i zapravo je neuspjela, ocijenio je nezavisni saborski zastupnik Ivan Grubišić.

Pročitajte i ovo Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor

Rekao je i da je Hrvatski sabor servis stranke na vlasti i da autonomno ne donosi ni jedan zakon te je zatražio donošenje strateškog projekta razvoja Hrvatske za idućih 20 godina. ‘Želimo da Sabor bude inicijator zakona, a ne da, kao što se događa danas kada se najavljuje prodaja Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja, Sabor po narudžbi vlade raspravlja o promjeni osobnog imena’, rekao je Grubišić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

>> Rezime Gay pridea: 73 privedenih, 60 prijavljenih

Stanje u Hrvatskoj je takvo da zahtijeva, kako je rekao, uvođenje svojevrsnog izvanrednog stanja kako bi se izišlo iz duboke sveopće krize. ‘Sabor bi trebao biti inicijator jednog strateškog projekta razvoja Hrvatske kroz budućih 20 godina’, poručio je Grubišić koji smatra da aktualna vlada nije u stanju sama pokrenuti razvoj Hrvatske.

Nakon što se izradi i u Saboru prihvati taj strateški projekt, kojeg bi trebali raditi ‘istaknuti znalci i ljudi prepoznatljiva poštenja i socijalne osjetljivosti’, trebalo bi se krenuti u novi početak izgradnje hrvatskog društva, istaknuo je Grubišić.

Poručio je da u krizi koja vlada ne smije biti privilegija i u tom je smislu izdvojio Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU). Država daje toj, kako je rekao, 'svetoj kravi' 72 milijuna kuna godišnje, ona ima 240 zaposlenika, a akademici primaju plaću i do 12 tisuća kuna, naveo je Grubišić. Zamjerivši vlasti što još nisu objavljeni rezultati popisa stanovništva provedenog u travnju prošle godine, Grubišić je rekao da je to ‘nacionalna sramota’. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene