Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Punomoćnik bivših vlasnika zemljišta

Gredelj otkriva tajne dokumente o Prevlaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Punomoćnik bivših vlasnika poljoprivrednog zemljišta na Prevlaci, odvjetnik Vladimir Gredelj održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio tajne dokumente koji dokazuju da je zemlja bivšim vlasnicima oduzeta 1955. godine,za vrijeme jugoko-munističkog režima, a ne za vrijeme Austro-ugarske.

Ti dokumenti, tvrdi Gredelj, predstavljaju neoborive dokaze da je zemlja bivšim vlasnicima oduzeta 1955.godine od strane jugo-komunističkog režima. Time i demantiraju izjavu Ministarstva pravosuđa RH staru 15 godina, da je zemlja na Prevlaci oduzeta od Austro-ugarskih vlasti temeljem odluke o izvlaštenju.

Pročitajte i ovo Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 u teškom je stanju Huanitov odvjetnik podnio službenu molbu za pomilovanje, Predsjednica će reagirati čim ga dobije od Ministarstva Slika nije dostupna Stigao i dodatan poticaj Oaza u Hrvatskoj: Radnici se ovdje traže cijelu godinu, nezaposlenost je samo 4 posto

Riječ je o poljoprivrednom zemljištu od oko 100 hektara za koju je vlasnicima (oko 30-tak obitelji, od kojih Gredelj zastupa njih 29) ponuđena sramotno niska naknada od 10 do 80 lipa po četvornom metru, iako je realna cijena oko 300 eura s time da bi im bila isplaćena u obveznicama na dugi rok.

Slučaj se nalazi na Ustavnom sudu i Gredelj, isto kao i vlasnici poljoprovrednih zemljišta, očekuju brzo rješavanje slučaja. Gredelj je naglasio kako samo želi da istina izađe na vidjelo, točnije, da 'izađemo iz mraka'.

'Vjerujemo da je ta dugo skrivana tajna, bila razlogom dugogodišnje medijske blokade u slučaju Prevlaka' izjavio je Gredelj.

>> Predsjednik u Prevlaci obećao rješenje sporova oko zemlje

Slučaj Prevlaka slučaj je korupcije bez presedana, težak 300 milijuna eura, kojim se upravljalo iz najvišeg državnog vrha, pod dirigentskom palicom Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, koje je tri puta mijenjalo mišljenje.

'O svemu su obaviještene članice EU od kojih je zatraženo da se kod vijeća EU zauzmu da se protiv Republike Hrvatske poduzmu odgovarajuće mjere, kako bi se ovakva sramotna situacija u hrvatskom pravosuđu dovela u okvire zakonitog djelovanja, pa i po cijenu pomicanja roka pristupanja u punopravno članstvo' dodao je odvjetnik Gredelj.

Rekao je i da je zgrožen stanjem u hrvatskom pravosuđu zbog neuvažavanja argumenata i osjećaja nemoći, ali da je spreman na sve kako bi se zemljište na Prevlaci vratilo njihovim vlasnicima i da od toga ne misli odustati ni pod koju cijenu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene