Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od suradnje

Grci bijesni na Milanovića nakon izjave o Boysima: "Uvreda za institucije naše države"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je Zoran Milanović rekao da bi Grci trebali pustiti navijače Dinama na slobodu, reagirala je grčka unija sudaca i tužitelja.

Predsjednik Zoran Milanović osvrnuo se na događanja u Grčkoj u kojoj je nakon nereda i sukoba Bad Blue Boysa i navijača AEK-a ubijen grčki navijač i rekao da bi zatvaranje svih sto navijača bilo - čudno.

"Pet dana ih policija ima pravo držati. To sad istječe i ako im svima daju pritvor, 100 ljudi, neovisno o tome zašto su oni išli dolje, išli su se mlatiti, a to ne mogu podržat, to je naprosto čudno ponašanje. Ali građani imaju svoja prava. Okolnosti tog gubitka života, ubojstva nisu razjašnjene, ne zna se", rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Aleksandar Sunko, izvanredni veleposlanik u Grčkoj BBB-i u pritvoru Svi uhićeni ostaju iza rešetaka, idu u 16 različitih zatvora: Veleposlanik objasnio zašto je jedan u bolnici

"Izjave hrvatskog predsjednika izravna su intervencija u rad pravosuđa države članice Europske unije i uvreda za institucije naše države. Zaštita temeljnih pravnih dobara kao što su život, tjelesni integritet te zdravlje i socijalni mir primarna je obveza države koja osigurava uredno funkcioniranje društava i europske pravne stečevine. Republika Grčka ima tradiciju poštivanja ljudskih prava, a pravosuđe primjenjuje zakone uređene grčke države koji su uspostavljeni u okviru Ustava i prava Europske unije", poručili su.

Grčka vlada je poručila da je tamošnje pravosuđe neovisno i radi svoj posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene