Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon incidenta

Grčka: Stotine izbjeglica odlaze iz Idomenija u prihvatne centre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 700 izbjeglica napustilo je improvizirani kamp u Idomeniju, na grčko-makedonskoj granici, nakon incidenata tijekom vikenda i odlaze u prihvatne centre na sjeveru Grčke, objavili su policijski i humanitarni izvori.

"U ponedjeljak je sedam autobusa s 300 osoba krenulo iz Idomenija, gdje i dalje ostaje više od 11.000 osoba u teškim uvjetima, naveo je jedan policijski izvor.

Pročitajte i ovo Tisuće izbjeglica iz BiH preko Hrvatske žele do zapadne Europe (Foto: Dnevnik.hr) Policija pozorno prati zbivanja Migranti su opet na granicama Hrvatske: Hoće li se ponoviti 2016. godina i izbjeglička kriza? Migranti stoje u redu za hranu u prihvatilištu u Beogradu (Foto: AFP) U Srbiji više od 4000 migranata Mještani sela u Vojvodini protjerali migrante "zbog straha i uništavanja obližnjih salaša"

Osam autobusa s oko 400 osoba krenulo je u utorak ujutro, a još četiri autobusa pripremalo se krenuti tijekom poslijepodneva.

Stotinjak osoba prebačeno je u kampove blizu Verie, prema nevladinoj udruzi "Oslobođenje kršćanske djece i jazida Iraka" (CYCI).

Sve više izbjeglica želi otići iz Idomenija, rekao je dužnosnik Visokog povjereništva za izbjeglice (HCR) tog kampa.

U nedjelju je više stotina migranata pokušalo prijeći granicu pa je makedonska policija upotrijebila suzavac i gumene metke. Organizacija Liječnici bez granica izvijestila je o 260 ozlijeđenih.

Grčka vlada je oštro kritizirala Makedoniju zbog uporabe sile, ali ta zemlja je zanijekala da je upotrijebila gumene metke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene