Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bez toga nema napretka'

Građani Vladi: Neka vam rješavanje nezaposlenosti bude prioritet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portal MojPosao istražio je što bi hrvatskoj Vladi, obzirom na gospodarsku situaciju, trebao biti prioritet. Građani poručili - rješavanje nezaposlenosti.

Čak 40 posto ispitanika smatra kako bi prioritet hrvatske Vlade trebao biti smanjenje nezaposlenosti 'jer bez zapošljavanja nema napretka u ostalim segmentima'. Jedan ispitanik tako upozorava - ' Ne može jedan zaposleni financirati četiri umirovljenika, to je neodrživo'. Ispitanici upozoravaju na problem zapošljavanja preko 'veze'; da 'ima puno mladih koji žele raditi, a ne pruža im se mogućnost zaposlenja',  zbog čega odlaze iz zemlje,  te smatraju nužnim ograničenje  volontiranjai rada preko 'student-servisa'.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

>> 2013. kreće oporavak, ali nezaposlenost će i dalje rasti!

Prema mišljenju 27 posto ispitanika, prioritet Vlade trebao bi biti pokretanje investicija, a njih 25 posto prioritetnim zadatkom smatra smanjenje državne administracije. U Hrvatskoj ima previše 'beskorisnih agencija i prevelikih ministarstava', smatra  jedan od ispitanika, koji dodaje i kako bi trebalo smanjiti broj općina i službenika, koji tamo rade. 'Ni silne investicije ne mogu namaknuti plaće za ovako ogromnu državnu administraciju', smatra jedan ispitanik, dok drugi predlaže da se 'ubrzaju procesi, te eliminiraju dupli koraci i dupla dokumentacija'.

Među ostalim prioritetima Vlade bi se, prema mišljenju 4 posto ispitanika, trebali naći: izrada državne strategije, izmjena Zakona o HNB-u, odgađanje ulaska Hrvatske u EU,  razvoj poljoprivrede, te ograničavanje uvoza.  Samo 3 posto ispitanika smatra kako bi prioritet Vlade trebao biti usklađivanje s Europskom unijom na svim razinama. ' Tek kad budemo imali iste zakone, EU investicije će nam postati razumljive, do tada ćemo imati vrlo nizak postotak iskorištenih fondova', smatra jedan ispitanik, a drugi zaključuje 'Pa normalno je da prvo treba sve urediti zakonski, a potom krenuti od prioriteta.' Portal MojPosao anketu je proveo na više od 500 ispitanika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene