Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignut državni stijeg

Započela proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić, premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Sabora Luka Bebić jutros su na kninskoj Tvrđavi nazočili podizanju državnog stijega čime je obilježen početak proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 14. obljetnica vojno-redarstvene operacije 'Oluja'.

Istodobno s dizanjem državnog stijega crkvena zvona u Kninu zvonjavom su obilježila ovaj svečani trenutak podsjetivši na današnji dan prije 14 godina kada su pripadnici hrvatskih snaga ušli u Knin čime je završena vojno-redarstvena operacija 'Oluja'. Svečanosti podizanja zastave na kninskoj Tvrđavi, uz ostale, nazočili su svi ministri u vladi Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> Osim na današnji dan, Knin kao da ne postoji

Prije toga Mesić, Kosor i Bebić odvojeno su na Gradskom groblju u Kninu kod središnjeg križa položili vijence za hrvatske poginule branitelje.

Troje državnih čelnika sa svojim suradnicima razgledalo je i izložbu 'Hrvatski antiratni panoi' u Galeriji na platou kninske Tvrđave. Potom su se uputili na gradski stadion u Kninu na kojem će se održati središnja svečanost. (Hina)

Mislite li da se Dan domovinske zahvalnosti dostojno obilježava?

  • Da
  • Ne
  • Niti približno kako bi trebalo
  • Briga me, glavno da ne radim

Ukupno glasova:

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene