Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umiješala se i ministrica Holy

Građani nezadovoljni idejom skladištenja opasnog otpada u Draganiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Draganića već dugo negoduju zbog ideje o skladištenje otpada u njihovu mjestu. Taj je slučaj sada vraćen na ponovno postupanje zbog uočenih nepravilnosti u postupanju.

'Slučaj sa skladištenjem otpada u Draganiću vraćen je na ponovno postupanje jer su uočene nepravilnosti nadležnog županijskog ureda', riječi su ministrice zaštite okoliša Mirele Holy oko zbrinjavanja otpada tvrtke Ekologija Maržić u središtu Draganića.

Pročitajte i ovo Što svi žele - 1 Jasni zahtjevi Pravi je trenutak za obećanja: Evo koje želje najveći sindikati žele da im ispuni nova vlast Odlagalište otpada u Obrovcu - 4 200 KUNA PO TONI Obrovčani bijesni jer Grad želi zarađivati deponiranjem tuđeg komunalnog otpada: ''To je jedna nakaradna odluka''

Podsjetimo kako je nadležni odjel za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša odbio zahtjev da na prostoru u kojem u Draganiću već radi s opasnim otpadom skuplja, skladišti, obrađuje i zbrinjava neopasni i inertni otpad. No, ministarstvo je kasnije prihvatilo žalbu Ekologije Maržić.

U županiji tvrde da su ipak donijeli dobru odluku. 'Dobili smo informaciju iz ministarstva vezano za ovaj slučaj. Nakon toga sam o slučaju razgovarao sa pročelnikom Maradinom i zaključili smo da u ovom slučaju nismo pogriješili. Moje je mišljenje kako je ispravno ono što žele ljudi, a u Draganiću su jasno rekli da ne žele otpad', rekao je o ovom slučaju župan Ivan Vučić. Tako će iz Karlovačke županije vjerojatno ponovno odaslati odluka slična prethodnoj.

Da zaista ne žele skladištenje i obradu bilo kakvog, a posebice opasnog otpada u mjestu žitelji Draganića rekli su već odavno. Zbog tog otpada na noge su se digli gotovo svi žitelji Draganića, ali i tadašnji čelnici općine, iako u ovom slučaju jedinice lokalne samouprave malo toga mogu promijeniti. Više puta isticano je kako Draganić u prostornom planu uopće nema predviđenu lokaciju za zbrinjavanje otpada.

Oko prosvjeda pokrenuto je i nekoliko sudskih postupaka od kojih su neki još uvijek u tijeku.Ministrica Holy dotakla se i drugog ekološkog problema u županiji vezanog uz Dugu Resu i tvrtku T7 VIS.

'Inspekcija zaštite okoliša će ukinuti, ukoliko to već nije i učinila, dozvolu za gospodarenje opasnim otpadom i to trajno. Taj posao su već trebali napraviti. Inspekcija je utvrdila da tvrtka nije ispoštovali ono što im je bilo naređeno inspekcijskim rješenjem',  zaključila je Holy. (Agencija VLM)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene