Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gradski kontrolni ured demantira napise o kontroli poslovanja Zagrebačkih cesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski kontrolni ured u današnjem je priopćenju demantirao pojedinosti iz članaka objavljenih medijima o kontroli i Izvješću tog ureda o poslovanju u Podružnici Zagrebačke ceste.

Ured netočnima ocjenjuje tvrdnje da je ta kontrola obavljena na traženje voditelja Podružnice Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, kao i da je na njegovo traženje Konačno izvješće upućeno Odjelu gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke, nego je to, stoji u priopćenju, napravljeno po nalogu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Boris Miletić nakon optužbi ravnatelja Runića Župan Miletić naložio hitnu reviziju rada Istarskih domova zdravlja Ilustracija EU financira samo dio Vozači na rubu živaca zbog raskopanih cesta: ''Radovi negdje traju već treću zimu, a novca za dovršetak nema''

Demantira se i da je dokumentacija zagrebačkoj policiji proslijeđena nakon napada na voditelja Podružnice Zagrebačke ceste koji je bio 16. svibnja, već je bila dostavljena četiri dana ranije.

U priopćenju se ističe i da Gradski kontrolni ured nepravilnosti u poslovanju Zagrebačkih cesta nije ocijenio kriminalom "jer je to u nadležnosti policije i Državnog odvjetništva RH".

Netočnim smatraju i napise da je pročelnik Gradskog kontrolnog ureda 31. prosinca prošle godine upozorio predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga na utvrđene nepravilnosti poslovanja nakon obavljene revizije. Gradski kontrolni ured nije obavio reviziju financijskih izvještaja Zagrebačkog holdinga, Zagrebačkih cesta za 2007., nego revizijska kuća BDO Revizija Zagreb, a Ured je obavio kontrolu poslovanja u razdoblju od veljače do travnja 2008., dodaje se.

Mediji donose tekstove o nepravilnostima u poslovanju Zagrebačkih cesta, odnosno sažetke revizijskog izvještaja Gradskog kontrolnog ureda, zbog kojeg je, kako tvrde, pretučen bivši direktor te tvrtke Igor Rađenović.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je odbio komentirati novinske napise, pozvavši se na priopćenje Gradskog kontrolnog ureda.

Ljubičić opovrgava napise o nepravilnostima u poslovanju Zagrebačkih cesta

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić opovrgao je i besmislicama nazvao napise u medijima da je Izvješće Gradskog kontrolnog ureda pokazalo nepravilnosti u poslovanju Zagrebačkih cesta, te da su nepravilnosti bile povod bivšem direktoru Zagrebačkih cesta Igoru Rađenoviću da tvrtku prijavi USKOK-u i da je nakon toga pretučen.

U priopćenju Ljubičić kaže da su "iskonstruirana besmislica koja nipošto nije bazirana na činjenicama".

"Ako je u Zagrebačkim cestama bilo, ili ima netransparentnosti i eventualnog kršenja zakona u postupku javne nabave, to trebaju utvrditi nadležna državna tijela i svakako ne bi smjelo biti predmet špekulacija i posve proizvoljnih novinarskih zaključaka", stoji u priopćenju.

Ljubičić ističe da ništa od u članku navedenih tvrdnji nije sadržano u Izvješću Gradskog kontrolnog ureda, te naglašava da to proizlazi i iz današnjeg demantija pročelnika tog ureda Mirka Heraka.

Tvrdi kako je Ured obavio kontrolu poslovanja Zagrebačkih cesta samo za razdoblje od veljače do travnja ove godine, dok je cjelovitu financijsku reviziju u tom gradskom poduzeću za 2007. obavila ovlaštena revizijska kuća BDO Revizija Zagreb, koja je izabrana na javnom natječaju.

To je revizijsko izvješće, napominje Ljubičić, prihvaćeno na posljednjoj sjednici Gradske skupštine 15. srpnja, te da nitko od gradskih vijećnika nije u njemu vidio da je netragom nestalo 150 milijuna kuna, "ili kakvu drugu dubiozu, odnosno kriminal".

Ponovio je kako je brutalni napad na Rađenovića napad na sve članove Uprave Zagrebačkog holdinga, te da je stoga njima i njemu osobno posebno važno da se nalogodavci napada čim prije pronađu.

Ljubičić je istaknuo i da je ispitivanje eventualnih nepravilnosti i nezakonitosti u Zagrebačkim cestama pokrenuto na inicijativu gradonačelnika Milana Bandića, i to nakon što je on (Ljubičić) kao predsjednik Uprave zaprimio anonimnu prijavu djelatnika Zagrebačkih cesta u kojoj se navode sumnje u transparentnost javne nabave i optužbe na račun menadžmenta tog poduzeća za loše međuljudske odnose i sumnjivo poslovanje.

Naglasio je i da je Uprava Zagrebačkog holdinga zaključkom od 22. siječnja ove godine zatražila od Gradskog kontrolnog ureda da ispita poslovanje u Zagrebačkim cestama.

"Ta je činjenica posebno važna i radi istine o tome na čiju je inicijativu uistinu pozvan Gradski kontrolni ured u Zagrebačke ceste, a čije izvješće sada interpretira posve proizvoljno i svakako na štetu ugleda Zagrebačkog holdinga", zaključuje Ljubičić u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene