Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gradska skupština dala pozitivno mišljenje o razrješenju načelnika PU zagrebačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka Gradska skupština nakon burne rasprave dala je pozitivno mišljenje o razrješenju načelnika Policijske uprave zagrebačke Marijana Tomurada te je dala pozitivno mišljenje o imenovanju Ivice Tolušića za novog načelnika zagrebačke policije, premda je više zastupnika, među njima i iz vladajućeg SDP-a, bilo protiv predložene odluke o smjeni na čelu zagrebačke PU.

Igor Dragovan (SDP) rekao je da, iako mišljenje gradske skupštine nije obvezujuće, po njegovoj ocjeni Tolušić kao samostalni policijski inspektor ne ispunjava stručne uvjete za obavljanje dužnosti načelnika zagrebačke PU.

Pročitajte i ovo Vojska nakon natezanja Pao je dogovor između Pantovčaka i Banskih dvora: Zna se tko će biti novi šef vojske Kaznene prijave zbog bespravne gradnje - 4 Zaradio kaznenu prijavu HDZ-ov načelnik gradi bez dozvole, a za sve krivi Dnevnik Nove TV: "Zamislite da sam umro, vi ste oštetili zajednicu, ja sam nebitan"

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je da, premda se 99 posto slaže s Dragovanom, smatra da je sutra novi dan i da zagrebačka policija mora imati načelnika. "Moramo surađivati i moramo imati načelnika Policijske uprave zagrebačke", rekao je Bandić.

Ipak, ocijenio je da je nedostojno da se skupština u glavnom gradu na taj način ponižava. "Što je mišljenje - ništa", rekao je Bandić aludirajući na postupak po kojem gradska skupština treba dati tek mišljenje o smjeni u policiji.

Bandić drži da je potrebno upozoriti MUP da se takav način predlaganja i smjena načelnika više ne događa.

Miroslav Rožić (neovisni zastupnik) apelirao je na savjest zastupnika podsjetivši ih da su prije dva mjeseca u Gradskoj skupštini Marijanu Tomuradu dali najbolje ocjene za njegov rad. Istaknuo je da će glasati protiv njegove smjene jer misli da je on dobro obavljao svoju dužnost.

Potpredsjednik Skupštine Pero Kovačević rekao je da po rješenju MUP-a Marijan Tomurad i Ivica Tolušić nisu razriješeni već privremeno premješteni. Predložio je da Vlada promjeni zakon o policiji tako da Ministarstvo i Ravnateljstvo trebaju zatražiti suglasnost Županijske skupštine odnosno Gradske skupštine Grada Zagreba, a ne samo mišljenja o imenovanju načelnika policije. Zatražio je i da Ministarstvo i Ravnateljstvo Skupštini ponude nekoliko kandidata za to mjesto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene