Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traže isti pristup

Hod za život i ove godine bez zastava, iz Grada poručuju: "Inicijative zamotane u rozo-plave balončiće, zapravo ciljaju manjinske skupine"

Aktualno Galerija Hod za život - 1 Hod za život - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hod za život - 2 Hod za život - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hod za život - 3 Hod za život - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hod za život - 4 Galerija 1/4 >>
Hod za život i ove godine će se u glavnom gradu održati - bez izvješenih zastava. Nakon što su koordinatori Hoda za život, kako tvrde - pravovremeno i prema proceduri od gradske uprave zatražili dozvolu za njihovo postavljanje, odgovor nisu ni dobili.

Zabranom zastava za Hod za život gradonačelnik direktno diskriminira velik dio građana, poručila je nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić. Podsjetimo, prošle godine Hod za život podnio je tužbu protiv gradske vlasti.

"Nas ne zanima osobno mišljenje gradonačelnika Tomaševića, niti nas je zanimalo za prošlog gradonačelnika – je li on homoseksualac ili heteroseksualac, bi li dopustio pobačaj do poroda ili ne", istaknula je Markić.

Istaknula je da je njima važno da svi građani Zagreba imaju isti pristup procedurama i načinima ishođenja dozvola za različite manifestacije.

"U ovom trenutku nemamo zastave koje su visjele u Gradu Zagrebu za vrijeme Hoda za život, gradonačelnik ih je prošle godine i ove godine zabranio i onemogućio. Prema tome, takav način je neprihvatljiv", zaključila je.

Za Dnevnik Nove TV izostanak odluke o postavljanju zastava Hoda za život, komentirali su vladajući. Kažu da ne zabranjuju, ali da ovakve inicijative ne mogu podržati.

"Grad Zagreb nikom ništa nije zabranio, nego Grad Zagreb ne može podržavati i promovirati one inicijative koje u sebi vrlo eksplicitno govore protiv ljudskih prava", rekao je Gordan Bosanac iz Možemo! misleći pritom na reproduktivna prava žena.

"Općenito znamo da te inicijative koje su često zamotane u roza-plave balončiće zapravo ciljaju različite manjinske skupine", dodao je Bosanac.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene