Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U susret obilježavanju stradanja

Gradonačelnik Vukovara: 'Nećemo dopustiti da se Vukovar koristi u predizborne svrhe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilježavanje ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. i 20. obljetnice tragedije Vukovara u Domovinskom ratu održat će se pod geslom 'Hrabri ljudi', rečeno je na predstavljanju programa obilježavanja toga spomendana.

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara počinje 11. studenoga konferencijom Zajednice povratnika Hrvatske, a završava 20. studenoga odavanjem počasti žrtvama ubijenima u zarobljeničkom logoru na Veleprometu i Ovčari.

Željko Sabo strankama: 'Suzdržite se od političke promidžbe Vukovara tijekom izbora'

Pročitajte i ovo Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču Pronađeni posmrtni ostatci u Bogdanovcima, ilustracija Očevid u tijeku U okolici Vukovara pronađeni posmrtni ostatci stradalih u Domovinskom ratu

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo pozvao je sve političke stranke da se, iako će biti predizborno vrijeme, suzdrže od ikakve političke promidžbe u Vukovaru tijekom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Upozorio je kako organizatori 'neće nikomu dopustiti da se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara iskoristi u predizborne svrhe'.

Središnji događaji održat će se 18. studenoga, na dan kad je 1991. slomljena obrana grada Vukovara. U koloni sjećanja sudionici obilježavanja vukovarske tragedije uputit će se, predvođeni vukovarskim braniteljima i stradalnicima, od vukovarske Opće bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskog rata, na kojemu će državna i druga izaslanstva položiti vijence.

Odati počast žrtvama

Počast žrtvama stradalima u negdašnjoj zgradi Borovo commerca u kojoj se nalazila vukovarska ratna bolnica, odat će se 19. studenoga. Isti dan bacanjem vijenca u Dunav odat će se počast braniteljima i civilima ubijenim u obližnjem Borovu.

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. završava 20. studenoga odavanjem počasti braniteljima i civilima stradalim u srpskom koncentracijskom logoru u krugu tvrtke Velepromet u Vukovaru te na Ovčari.

Osim gradonačelnika Sabe predstavljanju su nazočili i članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i svećenici vukovarskih župa.(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene