Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSNOVALI POSEBNO VIJEĆE

Najmlađi grad u Hrvatskoj kreće u obračun s kriminalom: "Ne bih pozivao policiju na ulice, ali..."

Solin (Foto: Dnevnik.hr)
Solin (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Solin (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Solin kreće u obračun s kriminalom jer se u posljednjih nekoliko mjeseci dogodilo nekoliko težih kaznenih djela. Posljednje od njih bilo je ubojstvo i pokušaj ubojstva koja su šokirala grad.

Nedavni teški zločin, u kojem je 24-godišnjak ubio 92-godišnjaka i teško ozlijedio njegovu 87-godišnju suprugu, jedan je u nizu zločina koji su u Solinu obilježili kraj prošle i početak ove godine. Naime, u studenom je došlo do pucnjave, a u prosincu i listopadu do propucavanja.

Pročitajte i ovo Policija - 3 50-godišnjak u pritvoru Pokušao ubiti muškarca u Solinu: Teško ga ozlijedio nožem i prijetio mu Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

Zbog toga je gradonačelnik Dalibor Ninčević sazvao Vijeće za prevenciju kriminaliteta, u kojemu se nalaze službe i institucije poput policije, škola i Centra za socijalnu skrb.

"Inicirat ću da radimo na prevenciji, a pod tim mislim da treba ići po mjesnim odborima, kvartovima i razvijati međususjedsku solidarnost kako ljudi ne bi bili otuđeni jedni od drugih. Mislim da će tako moći primijetiti određena devijatna ponašanja i upozoriti nadležne institucije", rekao je Ninčević.

"Ne bih pozivao policiju na ulice jer u našem gradu nije nikakvo izvanredno stanje. Mogu reći da Solin, kao najmlađi grad u Hrvatskoj, posljednjih 20 godina raste po pitanju broja stanovnika i samim time raste i broj službenika koji su na raspolaganju", dodao je.

Ipak, Ninčević je rekao da broj policajaca u Solinu nije adekvatan i da će od Ministarstva unutarnjih poslova tražiti povećanje njihovog broja u Solinu.

Psihijatar o nedavnom ubojstvu: "On je već došao kod neprijatelja kojeg treba uništiti"

Psihijatar Ivan Urlić smatra da se može prepoznati osobe koje potencijalno mogu napraviti teška kaznena djela.

"To su osobe koje su povučene, vrlo tihe, samozatajne. Susjedi često kažu da te ljude nisu ni vidjeli i strašno se začude kad se nešto ovako strašno dogodi", rekao je Urlić.

U posljednjem zločinu u Solinu, rekao je Urlić, može se primjetiti da je plan unaprijed skovan.

"Došao je već naoružan, dakle on je već došao kod neprijatelja kojeg treba uništiti. Možemo zaključiti da se radilo o osobi koja doživljava da mu taj stari bračni par šalje neke glasove, otrove, prijetnje i on je došao uništiti izvor zla", rekao je Urlić.

Županijski sud odredio je istražni zatvor 24-godišnjaku koji je u Solinu počinio teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene