Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad Zagreb nabavlja 277 automobila

BANDIĆ O BMW-u 7 'Ne bi me iznenadilo da objavite da ću kupiti Airbus'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je nabaviti luksuzni automobil.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je u četvrtak, u stanci sjednice Gradske skupštine, nabavu novih automobila za Gradsku upravu i Zagrebački holding, ali je opovrgnuo da je među njima i novi BMW 7, kako su objavili mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koliko puta? Mikulić o Bandiću: Vidjet ćemo kakav će stav zauzeti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Prosvjed zbog Plana gospodarenja otpadom ispred Gradske skupštine (Foto: Pixell) Najavljuju suzdržanost HDZ kontra Bandića: "Plan gospodarenja otpadom treba povući i napraviti bolji"

Na pitanje novinara nabavlja li Grad Zagreb nove automobile u vrijednosti većoj od 55 milijuna kuna, Bandić je odgovorio da će Zagreb umjesto 99 automobila operativnim leasingom nabaviti 83, što je 20 posto manje, a Holding će umjesto 257 automobila nabaviti 194, što je 25 posto manje. To godišnje stoji 10,5 milijuna kuna, odnosno 44 milijuna kuna za četiri godine.

Novinare je zanimalo je li među tim autima i luksuzni BMW 7, o čemu su pisali mediji, a na aktualnom satu Gradske skupštine rekao je SDP-ov zastupnik Dominik Etlinger, jer po specifikacijama tako ispada.

Nema nikakvog BMW-a 7 i nikakvih BMW-a, ustvrdio je Bandić dodavši kako je nedavno tijekom zagrebačkog Auto Showa sjeo u električni BMW, pa je nekima "proradila mašta". "Očito iz toga misle da ću kupiti BMW-a. Moram reći da sam prije pet dana išao u Amsterdam s Airbusom, ne bi me iznenadilo da objavite da ću kupiti Airbus", rekao je Bandić novinarima.

HDZ o Bandićevoj nabavi novih automobila

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u četvrtak je, komentirajući napise medija da gradonačelnik Milan Bandić nabavlja nove automobile za oko 55 milijuna kuna, rekao da je sve ono što je u skladu sa zakonskom regulativom dobro došlo te da treba vidjeti ima li za to potrebe.

"Uvijek komentiram da sve ono što je u skladu sa zakonskom regulativom, da je dobro došlo. Treba vidjeti da li ima potrebe ili nema, mi nad time nemamo na žalost ingerenciju, ali budite uvjereni da ćemo kao tijelo i Klub vrlo pomno pratiti svaki korak tog postupka i sve ono što utvrdimo da nije onako kako bi trebalo, mi ćemo reagirati", istaknuo je Mikulić podsjetivši da su zadnji put reagirali i na onu prošlu javnu nabavu.

"I koliko znam nije bila realizirana tada", poručio je Mikulić na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici koju je Klub HDZ-HSP AS-BUZ sazvao prije početka sjednice Gradske skupštine kako bi prokomentirali dnevni red sjednice i osvrnuli se na rad Antikorupcijskog povjerenstva i situaciju koju je Mikulić zatekao kod preuzimanja mjesta predsjednika tog povjerenstva. (Hina)

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene