Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistička destinacija

Gračišće: Na 10. smotri vina predstavljeno čak 266 vrsta vina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća posjetitelja, među kojima i ministar turizma Veljko Ostojić, okupilo se na 10. Smotri vina središnje Istre koja je danas održana u Gračišću nedaleko Pazina.

Bogata enogastronomska ponuda bila je tijekom dana razmještena u 18 službenih vinskih konoba te 24 ugostiteljska objekta tamošnje starogradske jezgre.

Posjetitelji su mogli birati među 266 vrsta vina koje je na smotru predstavljalo 114 istarskih vinara, a od bijelih najzastupljenija je bila istarska malvazija i chardonay te pinot i muškat, dok su se od crnih vina nudili teran, refošk i merlot.

Najboljim bijelim vinom ocijenjena je malvazija vinara Marija Banka iz mjesta Bašići kraj Tinjana, a najboljim crnim vino proglašen je merlot vinara Siniše Serga iz Svete Katarine.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Problemi istarskih vinara - 5 tri mjeseca su ključna Muke po vinarima, prodaja pala i do 90 posto: Bačve su im pune vina, ali nema ga tko popiti



Posjetivši ovogodišnju Smotru vina središnje Istre ministar turizma Veljko Ostojić u izjavi novinarima istaknuo je kako je Gračišće postalo prepoznatljivo turističko odredište, dok ova manifestacija pokazuje kako se 's puno volje, dobrih ideja i ne previše novaca može napraviti iznimno puno'.

'Čestitam načelniku Ivanu Mijandrušiću i njegovom timu koji su u deset godina od Gračišća napravili prepoznatljivu turističku destinaciju', poručio je ministar turizma Veljko Ostojić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene