Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše gimazijalaca

Gotovo 90 posto učenika uspjelo upisati prvi ili drugi izbor programa srednje škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 90 posto učenika koji su stekli pravo upisa u prvi razred srednje škole, uspjelo je upisati prvi i drugi izbor programa koji su postavili na svojoj ljestvici prioriteta za upis, pokazuju statistički podaci Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, putem kojega su se učenici prijavljivali za programe srednjih škola.

Od ukupno 43.405 kandidata koji su sudjelovali u postupku prijava za upis u prvi razred srednje škole, pravo upisa u ljetnom upisnom roku ostvarilo je 42.734, od kojih se gotovo 90 posto učenika uspjelo upisati na svoj prvi i drugi izbor programa, oko 4,6 posto na treći, 2,33 posto na četvrti itd.

Pročitajte i ovo Ivana Dobrotić - 6 NOVA MJERA Stižu besplatni obroci u škole: "Otvara se prostor za EU-fondove i kreiranje mjera koje će djeci pokriti neke skrivene troškove u obrazovnom sustavu" Ilustracija NEZABILJEŽEN POTEZ Fizijatru ukinuta presuda zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnica, Viši sud je sada naložio - rekonstrukciju događaja!

Najveći broj učenika ostvario je pravo upisa u obrazovni program opća gimnazija (12.427), na drugom mjestu su programi u sektoru ekonomije, trgovine i poslovne administracije (5.993), a na trećem sektor turizma i ugostiteljstva (4.255). Potom slijedi sektor elektrotehnike i računalstva s 4.171 učenika, sektor strojarstva, brodogradnje i metalurgije (4.020) te program zdravstva i socijalne skrbi (2.027).

'Državna matura nije donijela ništa osim gubitka novca'

Nakon što je 11. srpnja objavljena konačna ljestvice poretka, učenici od 13. do 17. srpnja moraju u srednje škole u kojima su ostvarili pravo upisa donijeti upisnice i ostalu dokumentaciju potrebnu za upis.

Srednje škole će označiti zaprimljene upisnice i ostalu dokumentaciju u sustavu i time će učenici biti upisani.

Oni učenici i kandidati kojima neće biti označena dostavljena upisnica i ostala dokumentacija potrebna za upis, bit će brisani s lista te će se moći prijaviti za slobodna mjesta u jesenskom roku, koja će se objaviti 21. srpnja.

Samo kandidati koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati na jesenskom upisnom roku za preostala slobodna mjesta i to samo za obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnome roku nije popunjena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene