Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualno prijepodne u Saboru

'Gospođo ministrice, što Vi zapravo radite?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na aktualnom prijepodnevu Marija Lugarić je pitala ministricu Biancu Matković što ona zapravo radi.

'Gospođo Matković, meni nije baš jasno što vi kao ministrica bez portfelja radite, ali možda mi možete odgovoriti kako to da je u Hrvatskim autocestama zaposleno više osoba koje su vama poznate?', pitala je Lugarić i napomenula da se radi o ljudima koji su dovedeni iz mirovine, bivšim zastupnicima, članovima HDZ-a.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

>> 'Ministrica Bianca je zadužena da 'bude bez portfelja'

'Bavim se koordinacijom usklađivanja hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU. Radim na svim obvezama prema EU, i svim projektima NATO saveza. Članica sam hrvatsko-mađarske komisije, komisije za granice, i imam jako puno posla',odgovorila je Matković i podsjetila da je i SDP imao ministricu bez portfelja Gordanu Sobol. Matković je istaknula da je pitanje o HAC-u upućeno na 'pogrešnu adresu' jer ona nije bila članica Upravnog ni Nadzornog odbora.

'Vlada se češlja dok zemlja gori'

Mirela Holy (SDP) je u aktualnom prijepodnevu prozvala premijerku da je 'građanima ispraznila džepove', da su građani, u nešto više od četiri mjeseca koliko je Kosor na čelu Vlade, od Vlade dobili samo manje plaće, harač (krizni porez) i povećanje PDV-a.Holy je upozorila i da je u zadnjih godinu dana za 15 posto pao standard građana, a da 500 ljudi svakih mjesec dana ostaju bez posla, upitavši premijerku ima li Vlada ijedno konkretno rješenje za zaustavljanje pada standarda i rasta nezaposlenosti.

'Dakako da Vlada ima (rješenja)', odgovorila joj je Kosor, ističući da sve što Vlada radi ide upravo u tom smjeru.Ponovila je da podaci o tome da se u drugom tromjesečju ove godine zaustavio pad BDP-a (na 6,3 posto za razliku od prvog tromjesečja kada je bio 6,7 posto) svjedoče o naznakama stagnacije krize. 'No, kada ćemo isplivati na površinu jako je teško prognozirati', poručila je premijerka.

Najavila je da će SDP-ovu zastupnicu pismeno izvijestiti o nizu mjera koje Vlada poduzima za izlazak iz krize, među kojima i o novim projektima Ministarstva gospodarstva, kao što je poticanje stanogradnje i prodaje stanova.

Nezadovoljna odgovorom, Holy je prozvala Vladu da se 'češlja dok Hrvatska gori', odnosno da zbog njezine nesposobnosti Hrvatska 'tone sve dublje, dok ostale zemlje u regiji polako izlaze iz krize'. (D.Ma./Hina)

Mislite li da Hrvatskoj usred krize treba ministrica bez portfelja?

  • Da
  • Ne
  • Svejedno mi je
  • Ne znam

Ukupno glasova:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene