Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljaju se prepucavanja u HDZ-u

'Gospođa Kosor pretvorila se u imperatora HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Revoltirani protukandidati za predsjednika HDZ-a smatraju kako su u neravnopravnom položaju sa šeficom stranke Jadrankom Kosor. I dok ona nesmetano koristi prostorije za vlastitu promociju, kažu, oni se moraju sastajati po kafićima.

Nedjelja za Jadranku Kosor počela je tako što je u središnjici stranke polaznicima HDZ-ove političke akademije uručila diplome. No nije se dobro nastavila. Dodijelu diploma u stranačkim prostorijama, protukandidati vide kao priliku koju je Kosor iskoristila za vlastitu promociju.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

'Gospođa Kosor pretvorila se u imperatora HDZ-a, a prostore Hrvatske demokratske zajednice pretvorila je u svoje dvore. A kao što znate u današnje vrijeme impertori ne traju dugo, njima je vrijeme prolazno kratko', rekao je Milan Kujundžić, kandidat za predsjednika HDZ-a.

'Mislim da bi svi kandidati trebali imati pravo koristiti svu stranačku infrastrukturu', kazao je Tomislav Karamarko, kandidat za predsjednika. Odluke koje donosi stranka na čelu s Jadrankom Kosor, tvrdi Drago Prgomet, kandidat za predsjednika HDZ-a, samo štete stranci.

>> Kosor: Sve su to nastojanja da me se eliminira iz stranke

'Za mene je daleko problematičnija politička šteta koje su ove odluke donijele HDZ-u nego sa li će se Drago Prgomet sa svojim prijateljima sastajati u stranačkim prostorijama. Ja ću izaći s prijedlogom već sutra svim kandidatima da sami organiziramo sučeljavanja', rekao je Prgomet.

Štete više neće biti, smatra Domagoj Milošević, kad prođu unutarstranački izbori. 'Mislim da se mi u HDZ-u sve više bavimo sami sobom a sve manje stvarnim problemima hrvatskih građana koji su veliki i mislim da ova krizna vremena HDZ mora biti odgovorna i čvrsta oporba', rekao je Milošević.

Na sve kritike Jadranka Kosor poručuje da stranka mora funkcionirati kada su u pitanju redovite stranačke aktivnosti. Neće nikome dozvoliti, kaže, da uništi HDZ. Iako protukandidati smatraju da to upravo ona čini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene