451219
451219
451219
451219
451219

Predsjednica Glavnog odbora SDP-a: 'Nije mi drago da nas se proziva da smo nedemokratska stranka'

  • , 23.09.2016., 20:56
  • Autor:
  • komentara

Zoran Milanović, koji je vođenje predsjedništva SDP-a prošli tjedan prepustio potpredsjednici Milanki Opačić, sutra bi, kako doznaje reporterka Nove TV Tatjana Krajač, trebao doći na sjednicu Glavnog odbora i kratko se obratiti članovima, a potom napustiti sjednicu i pustiti Odbor da odradi svoj posao.

 
 
 
 
Romana Jerković o sutrašnjem Glavnom odboru SDP-a (Video: Dnevnik Nove TV)
Romana Jerković o sutrašnjem Glavnom odboru SDP-a (Video: Dnevnik Nove TV)

Gošća Dnevnika Nove TV bila je Romana Jerković, predsjednica Glavnog odbora SDP-a. S njom je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač.

Osim samog izbornog procesa, na Glavnom odboru bi moglo biti i drugih tema. Kojih to?

'Kao što znate, što na moju adresu što na adrese članova i članica Glavnog odbora, stiglo je nekoliko zahtjeva. Ti zahtjevi su vezani za propitivanje odluke Glavnog odbora o raspuštanju nekih organizacija, npr. Splita ili o iščlanjenju nekih osoba iz stranke, konkretno Aleksandre Kolarić. Moram reći da nije uobičajeno članice i članovi Glavnog odbora propituju konačne odluke Statutarne komisije. To doista nije uobičajeno. Na neki način bismo prekršili proceduru. Međutim, s druge strane, nije mi drago da nas se proziva da smo nedemokratska stranka i da nismo u stanju otvoreno porazgovarati o nekim stvarima. Ali i procedura je demokracija. Dakle, da se vratim na vaše pitanje hoćemo li sutra raspravljati o još nekim temema izvan onih koje su predviđene mogu vam samo reći da ukoliko članice i članovi Glavnog odbora budu željeli o tome raspravljati, da se ja tome neću protiviti'.

Isto tako, spominjala se mogućnost da se radi analiza izbornih rezultata koji je za SDP i Narodnu koaliciju bio loš. Očekujete li sutra otvaranje i te rasprave i je li trenutak za analiziranje izbornih rezultata?

'Apsolutno. Bilo bi potpuno nelogično da se na prvoj sjednici Glavnog odbora ne raspravlja o toj iznimno važnoj temi. Da je na bilo koji način preskočimo. Kako ćemo donijeti važne zaključke, važne i za budućnost stranke, ako ne otvorimo raspravu o onome što stvarno jest izborni neuspjeh i ako ne donesemo nekakve važne zaključke? To je iznimno važno za budućnost stranke'.

Sutra bi mogli očekivati i neke nove najave kandidatura za predsjednika stranke. Očekujete li da će toga biti više? Sada već ima 5 najavljenih. koliko kandidata za predsjednika očekujete?

'Ima dosta kandidata, ali mi smo i velika i demokratska stranka. Vjerujem da će sutra još neki kolegice i kolege istaknuti svoje kandidature. Mislim da će među njima biti i dvije kolegice, što mi je iznimno važno. Ono što vjerujem je da će članice i članovi SDP-a na koncu od svih njih, u tom mnoštvu kandidata, izabrati onoga koji će biti najbolji. Ne samo za SDP, već i za Hrvatsku'.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se