Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurila prepiska

Kaznenu prijavu protiv Rusak USKOK-u je podnio Branimir Glavaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'USKOK je zaprimio kaznenu prijavu protiv saborske zastupnice Gordane Rusak zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 339, podmićivanja saborskog zastupnika. Kaznenu prijavu je podnio zastupnik Branimir Glavaš', u Dnevniku Nove TV izvijestio je reporter Andrija Jarak.

'Branimir Glavaš je prijavio Rusak i traži da se to istraži. Silom zakona USKOK mora reagirati na svaku kaznenu prijavu, provesti određene izvide, utvrditi postoji li osnovanost sumnje u počinjenje kaznenog djela podmićivanja saborskog zastupnika.

Branimir Glavaš i njegov HDSSB pregovarali su u jednom trenutku još prije Nove godine s Dragom Prgometom i njegovom strankom Hrid. Nekoliko dana poslije gospođa Rusak se oglasila u medijima i rekla kako je ona protiv koalicije s nepravomoćno osuđenim ratnim zločincem. Možda je to bio povod da Branimir Glavaš podnese kaznenu prijavu protiv nje', izvijestio je Andrija Jarak u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rješenje visokih troškova Uskoro stiže menza za umirovljenike? "Ne vidimo razlog da im se ne subvencionira bar jedan obrok dnevno" Dafinka Večerina U 89. godini Preminula ugledna odvjetnica Dafinka Večerina: Bila je sudionica Hrvatskog proljeća i jedna od osnivačica HSLS-a

Podsjećamo, nezavisna saborska zastupnica Gordana Rusak "lažima, podbadanjima i nemoralom" je nazvala tvrdnje da je Hrvatskoj stranci umirovljenika (HSU) nudila prelazak u njihov klub zastupnika uvjetujući to, među ostalim, zapošljavanjem svoje suradnice u Klubu i redovitim mjesečnim iznosom za financiranje njezinih znanstvenih projekata povezivanja gospodarstva i znanosti.

"Toliko laži, podbadanja i nemorala u jednom danu nisam doživjela u čitavom svom životu", kazala je Rusak, zamoljena da komentira tvrdnje predsjednika HSU-a Silvana Hrelje da se prije priključenja Klubu HSLS-a nudila zajedničkom klubu HSU-a i nezavisnog Stipe Petrine, također bivšeg Mostovca, no o detaljima još uvijek ne želi govoriti.

Dio medija je u ponedjeljak, nakon što je Rusak napustila Hrid Drage Prgometa i prešla u Klub HSLS-a, objavio presliku pisma koje je zastupnica navodno poslala HSU-u, a u kojem nudi suradnju s njihovim klubom, uz niz preduvjeta, među kojima je i "izdvajanje sredstava na mjesečnoj razini u zaseban fond za provedbu znanstvenih projekata u cilju povezivanja gospodarstva i znanosti, kao i za popularizaciju znanosti u redovima Sabora", za što predlaže iznos od 10.000 kuna.

U navodnom pismu od HSU-a traži i da u Klubu do kraja mandata, uz mjesečnu neto plaću od 10.000 kuna, zaposle njezinu suradnicu Sanelu Dropulić, koja je sada angažirana kao glasnogovornica u HSLS-u, stranci u čiji je zastupnički klub Rusak prešla.

Hrelja: 'To je istina'

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i dalje potvrđuje autentičnost tog pisma.

"Gospođa Rusak je tražila novac za neke svoje projekte i to je istina. Mi smo razgovarali na njezinu inicijativu, izrazila je želju da bi promijenila klub i tražila, između ostalog i zapošljavanje u našem klubu. Rekli smo da nam je to neprihvatljivo, jer bi već zaposlene morali baciti na ulicu", ustvrdio je Hrelja i dodao kako je Rusak pismo s ponudom poslala zajedničkom Klubu HSU-a i nezavisne liste Stipe Petrine.

O svemu se oglasila i glasnogovornica HSLS-a Sanela Dropulić, koja je putem Facebooka poručila kako za PR-ovca nema veće laskavosti nego kad mu se diže cijena za ono za što nije odgovoran. "Moram priznati da bi svakako u taj dijapazon laskavosti spadala i činjenica da saborski zastupnici zbog mene mijenjaju stranke. Ali na žalost medija i novinara koji barataju s netočnim informacijama moram samo reći - angažirana sam u HSLS-u kao profesionalac prije bilo kakvih 'kadrovskih križaljki' o kojima pišu kao istinite i tjeraju me na prve ispravke netočnih navoda", napisala je Dropulić.

U nekim medijima pojavila se i informacija da je suradnju Rusak nudila i Klubu SDP-a, no predsjednik tog kluba Igor Dragovan to odlučno demantira.

"Ne znam kako je SDP utrpan u tu priču, možda je nekom najlakše tako, ali to nije istina i s tim nemamo nikakve veze", kazao je Dragovan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene