Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije oporbe

'Ostaje gorak okus i pitanje je li gospodin Crnoja jedini o kome ćemo čitati ovakve crtice iz biografije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostavku Mije Crnoje komentirali su Gordan Maras i Peđa Grbin.

Stižu i prve reakcije iz oporbe na ostavku ministra branitelja Mije Crnoje. Gordan Maras oglasio se na Facebooku.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Slika nije dostupna Ostojić na Facebooku 'Kako bezočno lažu. Tek sad počinje show'

'Oreškovićeva vlada se upisala u anale. Najkraći ministarski mandat u povijesti. Crnoja, pet dana ministar. Dva dana su pokušali su braniti neobranjivo, ali ih je pritisak javnosti natjerao da naprave jedino moguće.Vjerujem da će mandat ove vlade biti prožet sličnim situacijama. Kako su krenuli, tako će i nastaviti', napisao je.

 

Oreškovićeva vlada se upisala u anale. Najkraći ministarski mandat u povijesti. Crnoja, pet dana ministar. Dva dana su...

Posted by Gordan Maras on Thursday, 28 January 2016
SDP se oglasio na Twitteru.

'Vlada je upravo provela svoju prvu reformu, najkraći ministarski mandat ikad', napisali su.

Grbin: Drago mi je da je Crnoja shvatio pogrešku

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin u četvrtak je, komentirajući ostavku ministra branitelja Mije Crnoje, izjavio kako mu je drago što je Crnoja shvatio svoju pogrešku, ali i upozorio da je Vlada na odluku o ministru potrošila petinu dosadašnjeg mandata, zbog čega se, kaže, postavlja pitanje kako će odlučivati o teškim pitanjima s kojima će se suočavati.

'Drago mi je da je ministar Crnoja shvatio koliko je pogriješio i kakvu je štetu u svom kratkom mandatu od ukupno pet dana nanio Vladi i Hrvatskoj. Žao mi je, doduše, što je za takvu reakciju bilo potrebno podastrijeti svu silu dokaza i pokrenuti postupak opoziva. Međutim, ova nam je epizoda pokazala da se prilikom sastavljanja vlade koalicije HDZ-a i Mosta apsolutno nije vodilo računa o tome jesu li osobe koje će ući u Vladu za to podobne', rekao je Grbin.

Dodao je kako iza čitave afere ostaje 'gorak okus u ustima i pitanje je li gospodin Crnoja jedini o kome ćemo čitati ovakve crtice iz biografije'.

Uvjeren je kako je Crnojin slučaj otkrio i da premijer Tihomir Orešković nema nikakvu kontrolu nad time tko mu ulazi u vladu i tko iz nje izlazi.

'Ako je gotovo petinu dosadašnjeg mandata ova vlada potrošila na raspravu o tome treba li Crnoja, nakon svih podastrijetih dokaza, ostati ili otići, što je svakom građaninu bilo jasno otpočetka, pitam se kako će funkcionirati kad se pred njom pojave doista teška i važna pitanja', dodao je Grbin. (Ma.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene