Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isključivanje Linića

'Nije normalno da već mjesecima raspravljamo o odnosima unutar stranke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a Gordan Maras izrazio je uvjerenje da će nakon sjednice Glavnog odbora stranke završiti višemjesečne unutastranačke rasprave, kao i očekivanje da će to tijelo potvrditi stav Predsjedništva i odlučiti o isključenju Slavka Linića iz SDP-a.

'U subotu očekujem odgovornost stranačkih kolega, otvorenu raspravu i da ne završi sve u pola sata. Očekujem da svatko jasno kaže što misli i da se dogovorimo oko toga da SDP završi ovaj mandat, napravi ono za što je dobio mandat građana i da tražimo novi mandat 2015.', rekao je Maras novinarima ispred Banskih dvora.

Pročitajte i ovo Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu" Slika nije dostupna Tko ima više glasova? MILANOVIĆ VS. KOMADINA O predsjedniku SDP-a odlučuje 37.000 članova

Pokretanje procedure Linićeva isključenja iz stranke, koju je na Milanovićev prijedlog jučer pokrenulo SDP-ovo Predsjedništvo, mora potvrditi Glavni odbor, a Maras vjeruje da će do toga i doći. 'Vidjet ćemo u subotu, ja vjerujem da hoće', rekao je.

'Ljudi će raspraviti ne smo pitanje Linića, već i to što je pred nama još godinu i pol dana mandata i moramo razgovarati kako će stranka funkcionirati', dodao je.

Linić: Milanović je spletkaroš koji je pokazao svoje pravo lice

Na primjedbu novinara kako se SDP mjesecima bavi unutastranačkim problemima, dok se gomilaju problemi u državi, Maras je odgovorio: 'Naravno da nije normalno da mi već mjesecima raspravljamo o odnosima unutar stranke, ali uvjeren sam da odgovornost u SDP-u postoji i da ćemo u subotu s tim završiti'.

Smatra kako u SDP-u definitivno treba više dijaloga i zajedništva. 'Treba ljudima reći što će Vlada raditi idućih godinu i pol dana i na temelju čega će tražiti novi mandat', kazao je i dodao kako mu nije drago što su u prvom planu još uvijek 'unutarstranačke teme i određeni odnosi'.

'Ali, mogu vam obećati da nakon ove subote to više neće biti slučaj', ponovio je. Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SDP-a, potpredsjednik stranke Zlatko Komadina najavio je da će se kandidirati za predsjednika SDP-a, a Maras takvu kandidaturu, prije održavanja parlamentarnih izbora, ocjenjuje presedanom.

'Teško mi je to komentirati. To je jedan presedan u politici. Ali, ima mnogo presedana, pa onda čovjek gleda i nešto novo vidi', kazao je Maras na upit novinara te izrazio uvjerenje da Komadina želi da SDP pobijedi na izborima 2015. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene