Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOGOM HRPAMA PAPIRA?

Jandroković otkrio kako planira pritisnuti saborske zastupnike da više koriste tablete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon današnje sjednice Predsjedništva Sabora kazao je kako se nada da će se početkom jesenje sjednice usvojiti Etički kodeks prema kojem bi se zastupnici kažnjavali za nedolazak na sjednice.

"Dogovorili smo se da prije početka jesenskog zasjedanja Odbora za Ustav finalizira tekst etičkog kodeksa i da nam da na uvid novi prijedlog Poslovnika temeljem prijedloga klubova zastupnika. O tome ćemo raspravljati na prvoj sjednici Predsjedništva Sabora prije jesenskog dijela zasjedanja", kazao je Jandroković.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Gordan Jandroković Parlamentarni izbori 2024. Jandroković stao uz biskupe i objavio da je Google pogriješio: Oglasio se tehnološki div

Istaknuo je i kako je Predsjedništvo Sabora tajništvu dalo nalog da se prijeđe na novi način dostave materijala čime bi hrpe papira na klupama zastupnika trebali zamijeniti tableti.

"Tableti će biti osnovni način putem kojeg će materijali dolaziti do zastupnika. Svi će putem tableta dobivati zakonske prijedloge. Samo oni zastupnici koji smatraju da im to nije dovoljno, moći će dobivati materijale i u pisanoj formi ako od svog kluba zastupnika zatraže da im se ti materijali isprintaju", kazao je Jandroković.

U planu redizajn interentske stranice Sabora

Predsjednik Sabora kazao je kako je u planu i redizajn internetske stranice Sabora.

"To je projekt koji već dugo traje. Stranica je zastarjela tako da smatramo da bi trebala izgledati bolje, ali da istovremeno zadrži svoju funkcionalnost. Postoje financijska sredstva planirana za tu namjenu, međutim obzirom na promjene u Saboru taj se projekt već malo dulje odvija. Ne znam napamet točan iznos sredstava, ali su ona odobrena", kazao je Jandroković.

Na novinarski upit hoće li HDZ podržati Đuru Sessu za predsjednika Vrhovnog suda, Jandroković je odgovorio kako to nije bila tema Predsjedništva.

"Podržat ćemo Sessu"

"Prijedlog ćemo uputiti općoj sjednici Vrhovnog suda i Odboru za pravosuđe. Obavit ćemo konzultacije unutar kluba zastupnika HDZ-a s našim partnerima i nadam se da ćemo imati široko suglasje. Mi ćemo ga podržati, ali dozvolite nam da napravimo raspravu u okviru stranačkih tijela", kazao je Jandroković.

Upitan kako odgovara na kritike kako se predsjednik Vrhovnog suda odvija u zadnji čas, Jandroković je poručio kako Sabor proteklih dana ubrzano radi po mnogim točkama.

"Bitno je da sve bude sukladno Ustavu", kazao je Jandroković.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene