Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Šegon

Jandroković: Da je Linić u Bundesligi, već bi dobio šest crvenih kartona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nansi Tireli napominje kako je za vladajuće slučaj Šegon završen, međutim Laburisti smatraju da je to tek početak.

Ulogu ministra financija Slavka Linića u slučaj Šegon komentirali su Gordan Jandroković iz HDZ-a i Nensi Tireli iz Laburista. 'U Bundesligi bi takav igrač dobio već šest crvenih kartona i ne da ne bi bio na terenu i klupi možda ga ne bi pustili ni na tribine', slikovito je situaciju opisao Jandroković te poziva na Linićevu ostavku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Disciplina pred izbore Sve stranke u Saboru objavile izvještaje o poslovanju: Podaci su zanimljivi Ilustracija Izbori su sve bliže Političke stranke objavile financije: Nekima je baš dobro išlo

'S obzirom na važnost resora koji vodi Linić u europskom i gospodarskom smislu smatram da je izgubio politički legitimitet da bi više bio ministar financija i smatram da bi trebao otići', rekao je Jandroković.

Odnosi Milanovića i Linića više nikada neće biti isti

Nansi Tireli napominje kako je za vladajuće slučaj Šegon završen, međutim laburisti smatraju da je to tek početak. 'Takvog čovjeka Linić je postavio na poziciju pomoćnika ministra financija. Upravo je bio prvi na liniji obrane i detektiranja koji svojim kriminalnim postupanjem narušavaju javne financije. Iznalazio si je kredite kako bi svoju tvrtku mogao spasiti od propasti. Ministar ga je postavio da rješava predstečajne nagodbe i sporno je kome su dugovanja oproštena', rekla je Tireli.

'Pozdravili smo i stup srama i fiskalizaciju. A na kraju, zašto ministarstvo i policijska uprava ne prijavljuju nesrazmjer imovine i dohotka, zašto javnosti nije odgovorio tko je taj koji nije dostavio USKOK-u Šegonove podatke i po čijem nalogu', dodaje Tireli.

'Čime je Šegonov sin Toni, s primanjima od 459 tisuća kuna od 2005. do 2012. mogao kupiti nekretnine vrijedne više od 5,2 milijuna kuna i kako je taj njegov sin, prvu nekretninu, točnije pola stana zajedno s bratom uspio kupiti za 50 tisuća eura s 23 godin', pitala se.

Ako Toni Šegon nije prijavio dohodak, nije na njega platio porez, a uspio je kupiti toliko nekretnina, onda je samo na svim nekretninama koje su u njegovom vlasništvu državni proračun oštetio za više od milijun kuna, zaključila je.

'Tko kontrolira tok novca obitelji Šegon, koja svake godine kupi nekretnine u vrijednosti više od milijun kuna', kaže Tireli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene