Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima stišće

'Bez struje i u hladnoći smo kao u 18. stoljeću!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni sve prodano zlato ne bi neke prisililo na život na sjeveru, u Gorskom kotaru. Koliko god se činio lijep i idiličan, ovih snježnih dana život u tom kraju jako je težak.

Težak snijeg polomio je žice na dalekovodima. HEP-ovci su mještanima Slavice kod Fužina donijeli privremeno rješenje - agregat. 'Ja se nadam da će to sve uspjeti i da budemo pod svijetlom', kaže Dragutin Petrović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Pitka voda u Splitu - 1 UVIJEK ISTA PRIČA Split opet bez pitke vode, bez struje, građani su ogorčeni: ''Nemar je to i nebriga!''

Darko je već četvrti dan bez struje, kao i njegovi sumještani. 'Bez struje i ako padne temperatura i voda zamrzne, onda smo stvarno kao u 18. stoljeću', kaže Darko Škaron.

Na tjelesni odgoj u Vratima učiteljica je izvela cijelu školu, pet učenika. 'Kud ćete ljepše nego tjelesno-zdravstvenu kulturu na svježem zraku, na snijegu. Djeca to vole, mi to volimo', kaže Silvija Blažina.

>> Popucali dalekovodi, dio Gorana bez struje

Ni nestanci struje i vode, ni snijeg i led neke nisu uspjeli otjerati iz rodnog kraja. Za zagrijanu prostoriju Gorani na godinu potroše i do 30 metara drva. 'Ljeti je u redu, ali što se zime tiče, tih 6 mjeseci, duplo je teže živjeti nego, recimo, u Rijeci', kaže Nedjeljko Marinić iz Begova Razdolja.

Sva bi dječica željela ostati živjeti u rodnom kraju, samo kad bi im se omogućili kakvi-takvi uvjeti. U protivnom, Gorski će kotar uskoro postati oaza za turiste i vikendaše, koji će povremeno dolaziti uživati u zimskoj idili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene