454018
454018
454018
454018
454018

U Vladu "uletio" još jedan ministar i to bez portfelja

  • , 19.10.2016., 07:56
  • Autor:
  • komentara

HDZ-ov Goran Marić ipak ulazi u Vladu kao ministar bez portfelja, odlučeno je u posljednji tren.

 
 
 
 
Goran Marić (Foto: Pixell)
Goran Marić (Foto: Pixell)

Ime Gorana Marića ipak se nalazi na popisu nove hrvatske Vlade Andreja Plenkovića. Iako je još u utorak kotirao kao ministar prometa, a onda je ipak odlučeno da će to biti Oleg Butković, činilo se da je gotova stvar da Marić neće dobiti svoje mjesto u novoj hrvatskoj Vladi.

No, dogodio se iznenadni preokret, a možda je i Marić razlog što Andrej Plenković u utorak navečer nakon sjednice Predjedništva i Nacionalnog vijeća, kada je izašao pred novinare, nije pročitao popis imena svojih ministara.

Međutim, u materijalima koji su dostavljeni Saboru, Marićevo ime nalazi se na popisu, ali kao ministra bez portfelja.

To nije nepoznanica u hrvatskoj politici, a tu je dužnost obnašala u Vladi Ive Sanadera Bianca Matković koja je koordinirala urede i zavode u Vladi.

Goran Marić je među prvima podržao kandidaturu Andreja Plenkovića za predsjednika stranke.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se