Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok jedni rade, druge baš briga

Gomile guma izvađene iz mora, Kerumu ekologije dosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatan prizor ispred Kerumovog hotela Marjan u Splitu. Cijelo su jutro ronioci iz mora izvlačili hrpe automobilskih guma. Iako najavljen, Kerum se nije pojavio. Posljednjih dana, po svemu sudeći, izbjegava pitanja o projektu Fani Horvat.

Kristijan Curavić, voditelj projekta Calypso i ekipa bacili su se u more ispred Kerumovog hotela Marjan. Barem je bilo sunčano, a na potezu do Matejuške kao da je radio podmorski vulkanizer. 'Najviše ima guma, valjda je veliki grad. To ide na reciklažu u Zagreb', rekao nam je Curavić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Slika nije dostupna Preuređenje Kerumovog hotela od 150 milijuna kuna koči administracija?!

>> Kerum spašava svoju Fani

Ribari lučice Matejuška imaju objašnjenje za gume te kažu da su to bokobrani, koje je u more poslalo nevrijeme. Tema otpada u lučici je otvorila pravu raspravu, jer neki smatraju da gume u more ribari bacaju sami.

Svi optužuju sve

Ribari su sigurni da su krivi oni 'od kraja', koji ne vole more. Ronioci najbolje znaju da se i daleko od kraja nađe svega, jer otpad bacaju i jahtaši. Klima uređaje, akumulatore, konzerve, bočice, a turisti se kupaju.

Svakako more splitske luke nije više tako zagađeno kao prije ugradnje kolektora. Grad Split je ronioce počastio ručkom. Očekivani gradonačelnik Kerum nije se pojavio, već je poslao šefa komunale, koji je istaknuo kako se radi o hvalevrijednoj akciji.

Ovih dana eko aktivisti žestoko napadaju Fanin restoran koji se treba usidriti među borove na plaži park šume Marjan. Kerumu je valjda dosta priče o ekologiji. Što će iz te situacije izroniti, još se ne zna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene