Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči sastanka Kosor Pahor

Goldman Sachs želi preuzeti Ljubljansku banku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goldman Sachs zainteresiran je za preuzimanje Nove ljubljanske banke.

O interesu Goldman Sachsa izvijestile su dnevne novine 'Finance', citirajući neslužbene vladine izvore, prenosi Reuters. U novinama stoji da će slovenska Vlada, koja je u vlasništvu 48 posto dionica, dopustiti moguće preuzimanje Nove ljubljanske banke i osiguravajućeg društva KBC. Ta firma posjeduje 30,6 posto dionica banke te je još 2006. i sama pokušala preuzeti NLB, što je spriječila slovenska Vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski tisak 'Nije tajna da Pahorova vlada podržava Kosoričinu' Slika nije dostupna Slovenski mediji pišu 'Kosor i Pahor u Bohinju nisu otkrili ono što je bitno'

>> Kosor i Pahor optimistični oko rješenja slučaja Ljubljanske banke

>> 'Afere ne bi smjele biti dio sporta'

>> 'Ne Ljubljanskoj banci dok ne vrati novac hrvatskim štedišama!'

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i njezin slovenski kolega Borut Pahor, danas će se sastati na Bohinju gdje će pokušati riješiti problem NLB-a koja želi na hrvatsko tržište. Tome s protivi guverner Željko Rohatinski dok banka ne isplati dug hrvatskim štedišama.

Problem s Ljubljanskom bankom traje od 1993. godine. Naime, tada je slovenski parlament prilikom spašavanja banke njezinu aktivu prebacio na Novu Ljubljansku banku. Problem štediša ostavio je staroj Ljubljanskoj banci. Tako je oko 130.000 Hrvata koji su ondje štedjeli ostalo bez 420 milijuna eura.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene