Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogranizatori primili prijetnje smrću

Godina je 2019.: Uoči Pridea u Splitu osvanuo sramotan transparent s natpisom - "Only dead gay is OK"

Transparent uvredljivog sadržaja postavljen uoči Splitskog Pridea (Foto: Dalmatinski portal)
Transparent uvredljivog sadržaja postavljen uoči Splitskog Pridea (Foto: Dalmatinski portal) Foto: Dalmatinski portal
Uoči današnjeg splitskog Pridea na nadvožnjaku između Pujanki i Ravnih njiva istaknut je transparent "Only dead gay is OK".

Organizatori Pridea su još prije 10 dana, na nadvožnjaku u Ulici Domovinskog rata izvjesili transparent 'Gay is OK', a sada je na istoj lokaciji osvanuo transparent uvredljivog sadržaja, javlja Dalmatinski portal.

Pročitajte i ovo Ilustracija krizna vremena Vučić zabranio Paradu ponosa, pogledajte kako je to objasnio: "Nisam sretan zbog toga..." Povorka ponosa u Londonu velika obljetnica FOTO Više od milijun ljudi izašlo na ulice Londona: Pogledajte kako je izgledala 50. Povorka ponosa

Okupljanje za Split Pride počinje u 17 sati, a sama povorka ove godine kreće u 18 sati, ali se kreće izmijenjenom rutom: od Đardina preko Ulice kralja Tomislava, Marmontovom, odakle se ove godine skreće u Ilićev prolaz kod kina Karaman, potom Zadarskom na Pjacu gdje će organizatori održati kratak govor, potom se skreće na Marulićevu preko Voćnog trga, potom na Rivu do Hrvojeve ulice iz koje se povorka vraća natrag u Đardin.

Organizatorice ponosa poručile su kako su dobile brojne prijetnje smrću te da su ih protivnici parade zasuli salvama uvreda na društvenim mrežama. O svemu je obaviještena i policija.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene