Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed ide dalje

'Digli smo sve na noge, od Dubrovnika do Osijeka, svi su spremni krenuti k šatoru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Došlo je do situacije da će (ministar unutarnjih poslova) Ranko Ostojić po nalogu (premijera) Zorana Milanovića ukloniti šator. Digli smo sve na noge, od Dubrovnika do Osijeka, svi su sada spremni krenuti k šatoru", rekao je Josip Klemm.

Na tribini "100 posto za Hrvatsku" održanoj u petak u Karlovcu, Đuro Glogoški i Josip Klemm kazali su da će se prosvjed u Savskoj 66 u Zagrebu nastaviti jer su "digli na noge" cijelu Hrvatsku te da će ondje, bude li trebalo, doći i drugi branitelji kako bi spriječili da se branitelje iz Savske makne, prije ispunjenja ciljeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović vs. branitelji Tko je sve došao na sastanak u Vladu s braniteljima? Slika nije dostupna Premijer i ministar Matić razgovarali su s braniteljima u Banskim dvorima Matić: Izložen sam tolikim prijetnjama jer provodim hrvatske zakone, a zamislite što bi bilo da idem razotkriti lažne invalide?!

"Digli smo cijelu Hrvatsku na noge. Postavlja se pitanje je li skup legalan kako bi nas hrvatska policija maknula. Skup može već sutra biti prijavljen, i to nije bitno. Došlo je do situacije da će (ministar unutarnjih poslova) Ranko Ostojić po nalogu (premijera) Zorana Milanovića ukloniti šator. Digli smo sve na noge, od Dubrovnika do Osijeka, svi su sada spremni krenuti k šatoru", rekao je Josip Klemm.

Rekao je i kako hrvatski ratni vojni invalidi ne smiju biti ostavljeni. "Svi će branitelji kleknuti ako treba, pa neka nas onda tuku, da vidimo tko će izdati zapovjed da se hrvatske branitelje tuče", dodao je.

Pozdravio je potom posebno Mihajla Hrastova, nepravomoćno osuđenog za ubojstvo 13 neprijateljskih vojnika na Koranskom mostu 1991. te podsjetio da se "više od tisuću specijalaca okupilo u Karlovcu 2009. da bi mimohodom kroz Karlovac iskazali podršku i obranili dostojanstvo svog suborca Miše, da bi pokazali da on nije zločinac". Rekao je i da bi Karlovac 1991. bez branitelja postao drugi Vukovar.

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški također je rekao da su "spremni za one koji će doći" te da se ne planiraju maknuti. Na novinarsko pitanje zašto skup još nije prijavljen odgovorio je protupitanjem "tko da ga prijavi kada je to bilo spontano okupljanje, te tko je taj tko će sada preuzeti odgovornost".


Leko: Mene se označava kao glavnog krivca! Dojam mi je da više ne znaju koji je razlog prosvjeda!

Upitan je li prethodnih 103 dana prosvjeda doprinjelo homogenizaciji branitelja ili novim podjelama, odgovorio je da braniteljska populacija jača iz dana u dan jer se jasno vidi da institucije ignoriraju njihove zahtjeve.

Glogoški je rekao da je akcija "100 posto za Hrvatsku" provedena u 19 gradova i da su dvorane svuda bile pune, kao i u petak u Karlovcu, a da zbog medijske blokade građani nemaju informaciju o tome.

"Vladajući pokušavaju politizirati naš skup, ali i svi drugi pokušavaju dobiti političke bodove preko braniteljske populacije, a mi smo od prvog dana govorili da se umanjenja prava događaju od 2010. Zato tražimo Ustavni zakon o našim pravima, kako ni jedna politička opcija koja obnaša vlast ne bi mogla manipulirati braniteljskim pravima", zaključio je Glogoški.

Skup je organizirao Zbor udruga ratnih postrojbi Domovinskoga rata Karlovačke županije u pastoralnom centru Nacionalnog svetišta Sv. Josipa gdje se okupilo oko 250 branitelja. Njima su se obratili i prosvjednik Ante Deur, Ivan Benić predsjednik Zbora udruga ratnih postrojbi Domovinskoga rata Karlovačke županije, vojni kapelan velečasni Vlado Mandura i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

Tribini je prethodilo polaganja vijenca pod spomenik poginulim karlovačkim braniteljima na Trgu hrvatskih branitelja i misa u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene