Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška predsjednika države

Glazbenici prosvjedovali zbog odbijanja smanjenja PDV-a na koncertne ulaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto da puni državnu kasu, ovakav bi razvoj situacije mogao još više stanjiti priljev u državni proračun.

Nekoliko stotina ljudi iz glazbene industrije okupilo se u zagrebačkom Industrial Vintage Clubu na prosvjedu zbog odluke Ministarstva financija, odnosno Vlade da ne prihvati prijedlog Ministarstva kulture i smanji PDV na koncertne ulaznice na 10 posto.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Slika nije dostupna Nakon prosvjeda glazbenika Porezna uprava: Ne uvodi se veći PDV za komercijalne koncerte

>> Hoće li se ostvariti: Porez na koncerte bit će 25 posto?

Ustrajanje da PDV bude 25 posto znatno otežava živote domaćih glazbenika i dovođenje stranih velikih zvijezda, ali i radi diskriminacija među organizatorima iz privatnog i javnog sektora (Koncertna direkcija i Lisinski npr. imaju nultu stopu).

Na ovaj način dovođenje velikih zvijezda postaje skuplje nego u zemlje okruženja, time i ulaznice, pa su već vlasnici INmusic Festivala najavili mogućnost da zbog ove odluke nakon ulaska Hrvatske u EU presele festival u slovenske Brežice.

Paolo Sfeci izjavio je da glazbena struka u ovom slučaju ima podršku i predsjednika Josipovića koji je čak poručio da je sadašnja situacija s neravnopravnim odnosom prema organizatorima neustavna, te struka najavljuje i podizanje ustavne tužbe.

Umjesto da puni državnu kasu, ovakav bi razvoj situacije mogao još više stanjiti priljev u državni proračun, a sve pod geslom: ubiti kravu zbog litre mlijeka. Dogodi li se to, nitko u Ministarstvu financija neće moći reći da nije bio upozoren. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene