Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mir, djeco

Glavni tajnik SDP-a dekretom odredio: "Svađe su zabranjene, barem do izbora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi eventualni prijepori, opstrukcije, izglasavanje nepovjerenja ili izvanredne konvencije u SDP-u stavljaju se u mirovanje. Tako mora biti do 26. rujna.

Nikša Vukas, glavni tajnik SDP-a, poslao je dopis članovima stranke u kojim ih obavještava da je Predsjedništvo prošlog tjedna donijelo zaključak da se "svi eventualni prijepori unutar organizacije, i članstva (opstrukcije vodstva, izazivanje izvanrednih konvencija, izglasavanje nepovjerenja i sl.) stave u stanje mirovanja do okončanja izbornog procesa za tijela SDP-a Hrvatske", javlja Novi list.

Pročitajte i ovo Hod za život Istaknuli problem femicida Osječki SDP oštro reagirao na Hod za život: "Dio su agende koja povezuje klečavce i hodače" Peđa Grbin O HDZ-u i DP-u Grbin: "Nema boljeg ljepila od novca"

U dopisu piše kako je cilj zaključka da se kandidatima za tijela stranke omogući nesmetana komunikacija u predstavljanju vrijednosti, a članovima treba osigurati vrijeme neopterećeno trzavicama kako bi što objektivnije procijenili i odabrali kandidate za vrh stranke. 

"Ovo je apsurdno. Pa kako se kandidati uopće i mogu predstaviti članstvu u modelu jedan član jedan glas, nego istupima u medijima i međusobnim raspravama. Vrijeme je zaista pregazilo ovo vodstvo stranke, koje misli da se na neki oktroirani način mogu zaustaviti političke debate", komentirao je dopis jedan od kandidata za mjesto potpredsjednika u stranci za Novi list, koji piše i da je broj članova stranke s pravom glasa mnogo manji od 33.000, koliko se nagađalo.

To je potvrdio i kandidat za predsjednika Peđa Grbin koji je nedavno rekao da će pravo glasa na unutarstranačkim izborima 26. rujna imati 20-ak posto članova jer je uvjet za glasanje plaćena članarina. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene