Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavašev odvjetnik tražit će prekid i druge istrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Branimira Glavaša Marko Dumančić najavio je da će sutra istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku Mariju Kovaču podnijeti zahtjev da se, nakon privremenog prekida zagrebačke istrage i puštanja iz pritvora, prekine i istraga što se u Osijeku vodi protiv Glavaša.

"Sad, kad je prekinut postupak koji se protiv Glavaša provodi u tzv. slučaju garaža i kad je pušten iz pritvora zbog teško narušena zdravlja, nema razloga da se ne prekine i istraga u osječkom postupku", kazao je Dumančić.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

U osječkoj istrazi (tzv. slučaju selotejp) Glavaš je jedan od
osumnjičenih za ubojstva srpskih civila na obali Drave zimi 1991./92. Istražni sudac Kovač rješenje o pokretanju te istrage donio je 30. listopada.

Branimir Glavaš, koji je nakon 37 dana štrajka glađu sinoć iz
zagrebačke zatvorske bolnice dovezen u osječku Kliničku bolnicu, teškog je zdravstvenog stanja, a pretrage su u tijeku, doznaje se od njegova odvjetnika Marka Dumančića i dr. Vladimira Šišljagića.

Zabranjeni su svi pozivi na bolnički Odjel jedinice intenzivne njege kao i posjeti Branimiru Glavašu, osim najuže obitelji.

Dr. Vladimir Šišljagić, saborski zastupnik HDSSB-a i liječnik u
Kliničkoj bolnici, koji je sinoć bio u dežurnom timu u trenutku kad je Glavaš primljen na Odjel intenzivne njege, izjavio je da nužne pretrage obavlja liječnička ekipa s dr. Aleksandrom Včevom na čelu, predstojnikom Klinike za internu medicinu.

"Glavaševo zdravlje je teško narušeno", kazao je dr. Šišljagić, a odvjetnik Dumančić je rekao da je Glavaš " zdravstveno loše".

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu jučer je zbog pogoršana zdravlja privremeno prekinuo istragu što se na tom sudu od lipnja protiv Glavaša provodi zbog sumnje da je 1991. u Osijeku naredio zlostavljanje i ubojstvo dvojice osječkih Srba, civila, te mučenja još troje (tzv. slučaj garaža). Liječnički konzilij toga suda utvrdio je da Glavaš ne može pratiti kazneni postupak, pa je sudac Posavec prekinuo istragu i ukinuo pritvor.

U Osijeku Glavašu danas potporu daju brojni predstavnici
braniteljskih udruga i udruga proizišlih iz Domovinskog rata te
Osječani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene