Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan odlukom Ustavnog suda

Glavaš: Ukidanje presude Vrhovnog suda "veliki dan za istinu o Domovinskom ratu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluku Ustavnog suda o ukidanju presude Vrhovnog suda u slučajevima "garaža" i "selotejp" Branimir Glavaš ocijenio je u ponedjeljak kao "potvrdu legitimiteta argumentirane i principijelne politike Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i baranje (HDSSB)", te kao "veliki dan za istinu o Domovinskom ratu i cijelu Hrvatsku".

Ustavni sud ukinuo je presudu Glavašu u slučajevima "garaža" i "selotejp", u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nas srpskim civilima u Osijeku 1991., te od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak u kojem je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 3 Bio je u BiH Osuđeni zločinac u tišini se vratio: "Normalno sam prešao granicu i bez problema se krećem po Hrvatskoj" Slika nije dostupna Glavaš optimističan Prvi svjedoci na ponovljenom suđenju Glavašu za "Garažu" i "Selotejp": Marguš se nije mogao ničeg sjetiti

"Ukidanje presude Vrhovnog suda istinska je potvrda legitimiteta argumentirane i principijelne politike HDSSB-a. Ovo doživljavam kao veliki dan za istinu o Domovinskom ratu i za cijelu Republiku Hrvatsku", izjavio je Glavaš prema priopćenju HDSSB-a.

Ustavni sud je ukinuo pravomoćnu presudu Branimiru Glavašu

"Moja svjesnost da sam svih ovih godina nevin zatočen u zatvoru davala mi je snage izdržati sva ta teška iskušenja. No, neka i sve to što sam prošao bude u spomen i u počast svima onima koji su za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku dali svoje živote, svoje zdravlje i dijelove svojih tijela", rekao je Glavaš. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene