Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš ponovno izabran za predsjednika HDSSB-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za predsjednika Izvršnog odbora udruge Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB) u Osječko-baranjskoj županiji na današnjoj izbornoj skupštini ponovno je izabran dosadašnji predsjednik Branimir Glavaš.

Dopredsjednik Izvršnog odbora Zvonko Ibriks rekao je kako ta udruga danas, u pet slavonskih županija, ima oko 25.000 članova, te je predložio da se krajem listopada osnuje krovna organizacija svih ogranaka udruge - Zajednica udruga HDSSB-a Slavonije i Baranje.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Osječko-baranjski župan i član Izvršnog odbora udruge Krešimir Bubalo pozvao je članstvo da na predstojećim izborima podupre stranku Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) u nastojanju da postane najjačom regionalnom političkom opcijom u Hrvatskoj.

Predsjednik te stranke Vladimir Šišljagić ocijenio je kako je HDSSB u protekle dvije godine postao respektabilni i nezaobilazni politički čimbenik na području Slavonije i Baranje iako su, kako drži, pojedinci i stranke koristili političke i represivne metode ne bi li uništili HDSSB, u čemu je, smatra on, "sustavno prednjačio HDZ".

Ponovivši optužbe o politički montiranom procesu protiv Branimira Glavaša, Šišljagić je rekao kako je nedavna sramotna presuda "vukovarskoj trojki" za zločine na Ovčari posljedica "sramotnog odnosa aktualne vlasti prema Domovinskom ratu i njegovim herojima".

"Za Hrvatsku nije važno tko će govoriti u Skupštini UN-a, ali je od
iznimnog značenja tko će poduprijeti njezina stajališta izrečene za tom govornicom", ocijenio je Šišljagić ocijenivši kako RH, za mandata aktualne Vlade, "nije uspjela ostvariti odgovarajući odnos s utjecajnim državama euroatlantskih integracija".

Rekao je kako HDSSB spremno dočekuje predstojeće parlamentarne izbore, na koje izlazi u 4. i 5. izbornoj jedinici s Branimirom Glavašem kao nositeljem izbornih lista, te da očekuje 5 do 6 saborskih zastupnika. Na sjednici su izabrani novi čelnici Skupštine udruge te Izvršnog i Nadzornog odbora.

Branimir Glavaš prekjučer popodne je iz Osijeka prebačen u Zagreb, gdje će u pritvoru čekati početak suđenja zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991, koje je zakazano za 15. listopada na zagrebačkom Županijskom sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene