Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvalio kolegama na podršci

Glasnogovornik Stožera za obranu rafinerije Sisak dobio otkaz: "Vjerujem u dobro i u pravdu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ininog Sindikata Nova solidarnost i glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanja radnih mjesta, Predrag Sekulić, potvrdio je u subotu da je dobio otkaz u sisačkoj Rafineriji i najavio da će se o stanju u Ini i Rafineriji, kao i o otkazu, opširnije očitovati na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 6. studenoga.

Sekulić kaže kako poslodavac Ina u obrazloženju otkaza, kojeg je dobio ovih dana, navodi da je "odavao poslovne tajne i kroz medije nanosio štetu ugledu poslodavca".

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Priopćenje Ine u vezi s tim, prenosimo u cjelosti:

"Budući da g. Sekulić opetovano krši odredbe Ininog Pravilnika o radu i drugih internih akata, i to unatoč prethodno izrečena dva upozorenja o obvezama iz radnog odnosa i mogućnosti otkaza, pokrenut je proces nadomjesne sudske odluke otkazivanja ugovora o radu za g. Sekulića.

Naime, g. Sekulić u svojim medijskim istupima iznosio je netočne tvrdnje o poslovanju kompanije te podatke koji spadaju u domenu poslovne tajne, kao i dovodio u pitanje vjerodostojnost Ininih financijskih izvještaja.

Prekršio je niz zakona, internih akata i etička načela INA Grupe na način da je u svojim istupima diskriminirao i vrijeđao, naročito po nacionalnoj osnovi, što šteti ugledu kompanije. Također, neovlašteno je ulazio u poslovni prostor te je prekršio propise o sigurnosti i zaštiti na radu i propise o zaštiti od požara koji su u Ini ne samo zakonska obveza, već i apsolutni prioritet.

Zaključno, u Ini ne osporavamo prava radnika na javno istupanje i djelovanje, no svojim nesavjesnim ponašanjem g. Sekulić ne samo da narušava imidž kompanije, već i stvara tenzije među ostalim zaposlenicima te obmanjuje javnost, pa je ova odluka donesena na dobrobit kompanije i svih njenih dionika."

Na odluku o otkazu Sekulić se žalio.

Zbog zalaganja za opstojnost sisačke Rafinerije nafte, organizacije prosvjednih aktivnosti, demantiranja podataka o nerentabilnosti Rafinerije te izjavama kako se u slučaju MOL-a radi o neprijateljskom preuzimanju Ine, protiv Sekulića su već ranije poduzimane stegovne mjere. U svojim istupima kritizirao je odnos MOL-a prema sisačkoj Rafineriji, smatrajući da Inu i Rafineriju svjesno zanemaruje nauštrb svojeg poslovanja.

Nakon otkaza Sekulić je na svom Fecebook profilu poručio kako je dobro i vjeruje u pravdu.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene