Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bernardić poručio

'Glas meni je glas za jači, bolji i moderniji SDP'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić, koji je uz Ivu Jelušića ušao u drugi krug izbora za predsjednika zagrebačkog SDP-a, izjavio je kako je uvjeren da će na izborima 30. svibnja članovi SDP-a izabrati budućnost i 'prepoznati da se može i mora bolje'.

Bernardić je na konferenciji za novinare izrazio uvjerenje da će većina članova dati glas njemu, 'za jači, bolji i moderniji SDP, neopterećen prošlošću i podjelama'. Vjerujem da ćemo u nedjelju zatvoriti stranice spomenara i otvoriti stranice planera za budućnost, dodao je. Istaknuo je kako je važno pokazati da će SDP iz ovotjedne kampanje izaći jači te pokazati zajedništvo koje će, kako je rekao, 'stranku voditi u pobjedu na parlamentarnim izborima'.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama

Davor Bernardić zahvalio je članovima zagrebačke gradske organizacije SDP-a što su u velikom broju izašli na izbore, njih više od 75 posto, ocjenivši da je to još jedna pobjeda SDP-a. Za potporu u prvom krugu zahvalio je kolegama saborskim zastupnicima te stranačkim kolegama iz okolice Zagreba, ustvrdivši kako je povezivanje Zagreba sa zagrebačkim prstenom nužno za Hrvatsku i Zagreb, ali i za SDP-ovu pobjedu u četiri izborne jedinice.

>> 'Bernardić je trenutno najbolji mogući izbor'

U zadnjih deset godina u Zagrebu je napravljeno puno dobrih stvari, ali i grešaka koje treba uočiti, priznati i popraviti, rekao je Bernardić, odgovarajući na pitanje o tome što misli o prošlosti SDP-ove vlasti u Zagrebu. Uoči ulaska u EU treba se okrenuti budućnosti, privući nove investicije, osigurati više prihoda i zadržati razinu socijalnih prava u gradu, dodao je. Upitan računa li na glasove Željke Antunović u drugom krugu, rekao je da mu je važna potpora svakog člana stranke, pa i njezina. Na jučerašnjim izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a Bernardić je osvojio 44,22 posto glasova, a Jelušić 35,64 posto. Željka Antunović dobila je 19,99 posto glasova, a Slavko Tečić 0,23 posto.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene