450026
450026
450026
450026
450026

IDS odgovorio na pitanje hoće li u koaliciju s HDZ-om

  • , 13.09.2016., 12:23
  • Autor:
  • komentara

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza poručio je u utorak kako za njegovu stranku suradnja s desnicom ne dolazi u obzir, odgovorivši time na novinarski upit je li moguća koalicija s HDZ-om kao relativnim pobjednikom izbora.

 
 
 
 
IDS o postoizbornoj kombinatorici (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14 h)
IDS o postoizbornoj kombinatorici (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14 h)

Sponza je na konferenciji za novinare u Puli istaknuo kako je IDS vrlo jasno artikulirao svoj stav da pripada u lijevi politički centar.

"Mi smo u tome najvjerodostojnija stranka i za nas suradnja s desnicom ne dolazi u obzir, jer jedan čovjek preko noći ne može promijeniti habitus stranke. Slijedom toga, ako govorimo o doprinosu gospodarskog rasta i oporavka koji je nužan i neophodan, biti u opoziciji ne isključuje odgovornost i obvezu doprinosa kroz određena zakonska rješenja", kazao je.

Za povlačenje Zorana Milanovića s čela SDP-a rekao je kako su to unutarstranačke stvari SDP-a. "Mi vodimo brigu o našoj stranci, a upravo je IDS visokim stupnjem odgovornosti odradio prijelaz unutarstranačkih izbora i kroz odgovoran pristup pokazao drugima kako bi se trebali ponašati", dodao je Sponza.

Izrazio je zadovoljstvo rezultatom koji je na nedjeljnim prijevremenim parlamentarnim izborima IDS ostvario u koaliciji s PGS-om i Listom za Rijeku, ocijenivši ga najboljim izbornim parlamentarnim rezultatom u povijesti IDS-a.

Kao primjer je naveo da je IDS s partnerima u Rijeci ostvario dvostruko bolji rezultat nego ikada ranije, dok je u odnosu na izbore 2007. godine dobio potporu veću za 6,6 posto, a u odnosu na prošle izbore koalicija je dobila povjerenje birača veće za 3,02 posto.

"Našom vjerodostojnošću i dosljednošću to smo i zaslužili, jer smo uvijek zastupali interese građana. IDS je definitivno stranka koja najjače i najkvalitetnije zastupa interese građana Istre, nikad ih nismo izdali, a ono što nas veseli jest činjenica da IDS 26 godina vjerodostojno i dosljedno priča o sadržaju politike poput decentralizacije", poručio je Sponza.

Upozorio je kako se Hrvatska nalazi u teškoj gospodarskoj i društvenoj krizi te stoga IDS očekuje da se nakon ovih izbora "prestane raspravljati o rigidnoj retorici te očekuje jedan civilizacijski iskorak kako bi se svi skupa fokusirali na ono što je potrebno". "Hrvatska ima gospodarski rast i najbolju ostvarenu turističku sezonu, no to nije dovoljno. Svi skupa kao društvo moramo biti koncentrirani na gospodarski oporavak, investicije, rast zaposlenosti i decentralizaciju", istaknuo je glavni tajnik IDS-a. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se