Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Generalu Koradeu kaznena prijava zbog prijetnji i nasilničkog ponašanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dovršene kriminalističke obrade varaždinska će policija, sukladno konzultaciji sa županijskim državnim odvjetnikom, protiv umirovljenog generala Ivana Koradea podnijeti kaznenu prijavu zbog prijetnji i nasilničkoa ponašanja te prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira te kršenja Zakona o oružju.

Stoji to, među ostalim, u priopćenju za javnost u kojem danas PU varaždinska navodi samo da se radi o 43-godišnjem muškarcu. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera" Slika nije dostupna Priskluškivanje i nadziranje Holy podnijela kaznenu prijavu: Pročitajte kako je vijest o mailu putovala do ministrice

Također će podnijeti kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja protiv 18-godišnjeg, mlađeg punoljetnika, inače sina umirovljenog generala Koradea.

Umirovljeni general Ivan Korade prošli je petak navečer (17. kolovoza), uz još četiri osobe, sudjelovao u narušavanju javnog reda i mira ispred caffe bara "Mabis" u Pavlinskoj ulici u Varaždinu. 

Protiv tri muškarca starosti 24, 27 i 29 godina, za koje je kriminalističkom obradom naknadno utvrđeno da su također sudjelovali u navedenom događaju, podnijet će se kaznene prijave zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Protiv svih sudionika događaja podnijete su i prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. 

U tučnjavi je sudjelovao i njegov 18-godišnji sin koji je nakon svađe s konobarima u pomoć pozvao oca koji je stigao naoružan. 

Nakon što je Korade izvukao pištolj, više mladića skočilo je na njega i spriječilo ga u namjeri da puca. Nastavak tučnjave prekinut je dolaskom policije.

Korade je zbog težine ozljeda prevezen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava gdje je operiran na na Odjelu kirurgije lica, čeljusti i usta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene