Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odluka Vlade

General pukovnik Darko Grdić smijenjen nakon pola godine - sumnja se u pronevjeru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General pukovnik Darko Grdić, razriješen je s funkcije glavnog inspektora obrane. Osim odluke o smjeni, dodatno pojašnjenje sa zatvorene sjednice, Vlada nije ponudila.

S obzirom da je donedavni ravnatelj Vojno sigurnosno – obavještajne agencije (VSOA) imenovan prije šest mjeseci, njegovo razrješenje itekako je znakovito. Službene potvrde o tome nema. No, neslužbeni izvori Grdićevo razrješenje povezuju s istragama koje vojna agencija, kojoj je on bio na čelu, već neko vrijeme provodi, a navodno, kompromitiraju obrambeni sustav.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

>> General pukovnik Darko Grdić novi ravnatelj Vojno-sigurnosno-obavještajne agencije

Naime, nestala je službena dokumentacija, kojom bi se opravdalo trošenje novca, koje su imali na raspolaganju za financiranje spomenutih istraga. Navodno je riječ o 2,5 milijuna kuna. U istrazi su već ispitani neki djelatnici VSOA–e.

Neslužbeno je ovo Dnevnik.hr potvrđeno i u Uredu predsjednika. U cijelu je priču uključeno i Državno odvjetništvo koje bi trebalo odlučiti ima li osnove za podizanje kaznene prijave protiv Grdića.

General pukovnik Darko Grdić rođen je 1961. godine u Đurđenovcu, RH. U Oružanim snagama je od početka njihovog formiranja 1991. godine.

Bio je ratni zapovjednik Operativne grupe Zagreb i obrane grada Zagreba, načelnik stožera Zbornog područja Osijek, te načelnik Uprave rodova KoV Glavnog stožera OS RH. Završetkom rata, obnašao je i dužnosti pročelnika Vojnog kabineta predsjednika RH, načelnika Uprave za operativne poslove Glavnog stožera, zapovjednika HVU 'Petar Zrinski', te Vojnog predstavnika RH pri NATO-u i EU u Bruxellesu.

U čin general pukovnika promaknut je 2003. godine. Za svoj doprinos oružanim snagama odlikovan je s jedanaest odlikovanja i medalja, te je više puta nagrađivan i pohvaljivan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene