Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Komore ogorčeni

'Gdje se skriva ministar?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljedice suše u Slavoniji su katastrofalne, rekao je predsjednik hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić.

'Slavonija izgleda kao da je jesen. Nema zelenih polja, bila bi dovoljna jedna šibica da gledamo slike kao s mora', rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HPK Matija Brlošić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "I malen namet je namet" Uvođenje obvezne članarine u Poljoprivrednoj komori izazvalo burnu reakciju seljaka Slika nije dostupna Sastanak dobavljača s koncernom Oni nisu bili pozvani no od Agrokora žele čuti: "Kad će isplatiti dug OPG-ima?"

'Seljaci pogođeni sušom na poljima uzgajaju samo minuse', rekao je Brlošić i dodao kako se štete procjenjuju na više od milijardu kuna što će znatno utjecati na poskupljenje hrane.

>> Suše uzrokovale velike štete i u Brodsko-posavskoj županiji

'Nemamo novaca, ali da imamo ponudili bismo građanima nagradu, ovako ih molimo ako netko zna gdje se skriva ministar da nam kaže', rekao je član HPK Mijo Latin i dodao kako je nevjerojatno da Slavonija trpi posljedice katastrofalne suše, a ministar je na godišnjem odmoru.

HPK traži od ministra sastanak na kojem bi se razgovaralo kako sanirati štetu i ističu kako osim financijskih ima i niz drugih mjera. 'Vladi želimo biti partner', rekli su iz Komore.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene