Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samozatajni premijer

Šuti o svim bitnim pitanjima: Gdje je Zoran Milanović?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović ne izjašnjava se o rastu cijena energenata, ali ni o brojnim drugim bitnim pitanjima. Javnost ga najčešće ima prilike vidjeti i čuti na sjednicama Vlade - od četvrtka do četvrtka.

Treba li premijer biti samozatajan uredski tip ili se pojavljivati među građanima, ondje gdje je teško i govoriti o problemima pitali smo profesoricu Smilju Leinert Novosel i Milanovićevu prethodnicu Jadranku Kosor.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije dugo čekao Milanović potpisao zakon: Sabor će u petak glasati o povjerenju novoj vladi Konstituiranje Sabora - 3 Novi saziv Zastupnici u četvrtak prvi put u saborskim klupama: Uskoro i glasanje o Vladi?

'Vlast kvari i stvara imperijalnu oholost', rekao je jučer premijer Milanović. Ubrzo nakon toga mijenja mišljenje: 'Vlast možda ne kvari, ali mijenja.' Ni sam premijer, čini se, nije siguran što čovjeku radi vlast. Iz Banskih dvora rijetko izlazi. 'Naša Vlada je Vlada koja će morati donositi konkretne odluke', rekao je Milanović tijekom jedne sjednice Vlade.

>> Milanović prvo rekao da vlast kvari, pa nakon par sati suprotno!

A njih, upozorava šefica oporbe, povlače ministar financija i prvi do premijera Radimir Čačić. 'Šalje li Milanović Čačića i Linića u prve borbene redove da se možda potroše, možda je to taktika, ali svejedno premijer je taj koji mora imati odgovor na svako pitanje', kaže Kosor.

A upravo o premijeru ovisi imidž cijele Vlade, kaže stručnjakinja za komunikaciju Smiljana Leinart Novosel sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. 'Sakrivanje iza nekih specijalističkih riječi, iza nekih fraza to je naglašavanje svoje isključivosti i svoje izdignute pozicije u odnosu na druge', rekla je Leinert Novosel.

Čudio se premijer i vlastitoj odluci da nepravomoćno osuđeni mogu sjediti u nadzornim odborima. 'To nije dobro, stječe se dojam nesigurnosti i da se skriva iza drugih', rekla je Kosor. Do sada je premijer Zagreb napustio 5 puta. Osim u Dubrovnik, Sisak i BiH, dvaput je putovao u Bruxeles. Najviše mu se zamjerilo što nije obišao snijegom zametene građane na jugu zemlje.

'Ono što zapravo lider treba raditi je da je uvijek tamo gdje je loše, treba se obratiti ljudima i ako hoćete treba ljudima poslat neku poruku', rekla je Leinert Novosel. Nesuglasje između Mirele Holy i Radimira Čačića prva je, dosad, prilika, u kojoj je premijer jasno pokazao stav.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene