Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neodlučni premijer

Milanović prvo rekao da vlast kvari, pa nakon par sati suprotno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović je danas u nekoliko sati razmaka dao dvije različite izjave o tome kvari li vlast ljude.

Premijer Milanović se jutros prvo pojavio na sjednici Glavnog odbora SDP-a gdje je rekao da vlast kvari. Nekoliko sati poslije došao je na skup HNS-a gdje je pak rekao 'vlast ne kvari, ali mijenja'.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Vlast kvari, pa i u demokraciji. Na nama je da uvijek toga budemo svjesni. Vidimo što se događa kad to nije tako, na kraju se svi okrenu protiv svih', rekao je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović na sjednici Glavnog odbora.

A evo što je rekao na skupu HNS-a...

'Vlast ne kvari, ali mijenja. Kad si na vlasti vidiš slabije pa se moramo dobro gledati', rekao je tamo premijer Milanović.

>> Čačić: Nakon poskupljenja nafte, logično je da poskupi i struja

Glavni odbor SDP-a okupio se na sjednici na kojoj će odlučiti o sazivanju unutarstranačke izborne konvencije na kojoj će se birati novo vodstvo stranke.

Neslužbeno saznajemo da će se izbori u SDP-u održati 12.5. osim predsjednika SDP-a birat će se četiri potpredsjednika i 16 članova predsjedništva.

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a pojavili su se i potpredsjednik Vlade Neven Mimica i ministar Zlatko Komadina.

Po SDP-ovim statutarnim pravilima predsjednik stranke bira se po načelu 'jedan član - jedan glas', dok potpredsjednike, članove Predsjedništva i ostalih stranačkih tijela biraju delegati na konvenciji. Nakon određivanja datuma izborne konvencije te raspisivanja izbora, održavat će se izbori za delegate za izbornu konvenciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene