Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Galinec pretučen jer je odbio prodati hotel 'I'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je 6 dana od premlaćivanja predsjednika Uprave Industrogradnje Josipa Galinca. Napustio je bolnicu i vratio se svakodnevnim obvezama, no još uvijek nije poznato tko ga je brutalno pretukao usred bijela dana.

Galinec tvrdi da zna svojeg napadača. Sve je glasnija priča kako je riječ o jednom bankaru, jednom tajkunu i dvojici mafijaša.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Galinec zna tko je naručio napad na njega, prije pet mjeseci prijetili su mu smrću

>> Pretučen Josip Galinec, smjena na čelu PU zagrebačke

>> Industrogradnja: Bilo je prijetnji jer Galinec nije tolerirao korupciju

U USKOK-u danas potvrđuju da se, tijekom 2006. zbog problema u Industrogradnji, Galinec uistinu obratio njima i DORH-u. 

Međutim, na upit, je li točna informacija da ni jedna od osoba koju je Galinec prijavio zbog prijetnji smrću do danas nije privedena na informativni razgovor te je li istina da mu je USKOK svojedobno nudio ulogu 'pouzdanika', nisu željeli odgovoriti uz objašnjenje kako je riječ o službenoj tajni.

I dalje se spekulira što je povod brutalnog premlaćivanja. Spominje se i zemljište na Laništu. Naime, tamo je preko noći niknulo više od 400 stambenih jedinica. Zemljište je postalo atraktivno onog trenutka kada je odlučeno da se ondje gradi rukometna dvorana. 

Spominje se da su na naglom skoku cijene zemljišta zaradile tvrtke koje se povezuje sa zagrebačkim podzemljem. Da bi se priča zaokružila, isti su se navodno htjeli dokopati i hotela 'I' koji je u vlasništvu Industrogradnje, no Galinec je to navodno odbio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene